Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα-Κύθηρα: Για τις 4 Νοεμβρίου «πήγε» τώρα ο διαγωνισμός της αεροπορικής σύνδεσης

Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα-Κύθηρα: Για τις 4 Νοεμβρίου «πήγε» τώρα ο διαγωνισμός της αεροπορικής σύνδεσης

Νέες αλλαγές και παράταση του διαγωνισμού για τις άγονες αεροπορικές γραμμές, ανάμεσά τους και αυτή που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Καλαμάτα και τα Κύθηρα, ανακοίνωσε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο διαγωνισμός της Πολιτικής Αεροπορίας, αν και ξεκίνησε με 28 γραμμές, συνεχίστηκε με 18 και, έπειτα από προσφυγή της SKY Express, προχωρά με 12, ενώ για τις υπόλοιπες 6 αναμένεται νέα διαδικασία.

Από τις 28 γραμμές που περιλάμβανε αρχικά ο διαγωνισμός, για 10 γραμμές εκδηλώθηκε πρόθεση από αερομεταφορείς για τη διεξαγωγή τους χωρίς οικονομικό αντιστάθμισμα και έτσι αποχαρακτηρίστηκαν ως «άγονες».

Ο διαγωνισμός συνεχίστηκε για τις υπόλοιπες 18 γραμμές, ωστόσο η SKY Express κατέθεσε προσφυγή για 6 από αυτές, ζητώντας να προκηρυχθούν μεμονωμένα και όχι ως συστάδες. Το αίτημα έγινε δεκτό κι έτσι άλλαξε πάλι ο διαγωνισμός.

Η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με Θεσσαλονίκη και Κύθηρα περιλαμβάνεται σε αυτές με τις οποίες συνεχίζεται ο διαγωνισμός.

Για τις εν λόγω γραμμές οι προσφορές θα κατατεθούν, έπειτα από την 4η παράταση που δόθηκε, στις 4 Νοεμβρίου και ώρα 5.00 το απόγευμα, ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την Τρίτη 8/11/2022 και ώρα 12.00.

Β.Β.