Τμήμα ιστιοπλοΐας του Ν.Ο. Καλαμάτας για άτομα με κινητικά προβλήματα

Τμήμα ιστιοπλοΐας του Ν.Ο. Καλαμάτας για άτομα με κινητικά προβλήματα

Επίσημη έναρξη και ονοματοδοσία σκαφών την Κυριακή

Την προσεχή Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι θα κάνει επίσημη «πρώτη» μπροστά από τις εγκαταστάσεις της παραλίας το νέο τμήμα ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας για άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ στην ίδια εκδήλωση θα γίνει και η ονοματοδοσία των δύο ειδικών νεότευκτων σκαφών. Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι του ΝΟΚ, ενημερώνουν για το καινούργιο αυτό εγχείρημα:

Το όραμα των στελεχών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι να αφήσει ηχηρό μήνυμα στην πόλη της Καλαμάτας, πως «Ο αθλητισμός μπορεί

να ενώσει τους ανθρώπους» ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, ηλικίας, κοινωνικής τάξης και οικονομικής κατάστασης, χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες.

Καλλιεργούμε την έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι», κάτι πολύ πέρα από το να παίζει κανείς σύμφωνα με τους κανόνες, περιλαμβάνοντας την έννοια της φιλίας, του σεβασμού προς τους άλλους και του να αγωνίζεται κανείς πάντοτε με το φίλαθλο πνεύμα.

Φιλοδοξία μας είναι να θέτουμε νέους στόχους ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις της κοινωνίας.

Το 2022 η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο.) αναγνωρίζοντας τη δυναμική των στελεχών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας μας προτείνει μέσω του προγράμματος Blue Mediteraneo, να δημιουργήσουμε τμήμα ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα, πρόταση που αποδεχθήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Ε.Ι.Ο. και του Fondazione Terzo Pilastro – Internazionale (Διεθνές Ίδρυμα Τρίτου Πυλώνα). Σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο Διαφοροζώ δημιουργείται ο πρώτος πυρήνας αθλητών από τους Χαλούλο Μανώλη, Τύρο Ιωάννη, Παναγόπουλο Παναγιώτη, Καραχάλιο Φώτη, Δουράλα Βασίλη και Στεφανούρη Αντώνη.

Στην προπονητική ομάδα συμμετέχουν οι Παναγιώτης Καβουρίνος και Γιώργος Κακαλίκας.

Πολύτιμη και η συμβολή της κας Γιούλης Δουράλα για τη γραμματειακή υποστήριξη.

Την ευθύνη του τμήματος έχουν οι Γιώργος Σπυρόπουλος, Εφορος Ιστιοπλοΐας και Ιωάννης Αδαμόπουλος, Πρόεδρος του ΝΟΚ.

Και βέβαια παρά τις καλές προθέσεις όλων μας το τμήμα δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει αν δεν είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.

Σημαντική είναι και η βοήθεια προς το τμήμα ιστιοπλοΐας γενικότερα του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και του κ. Παναγιώτη Μπουφέα.