Το 2023 Καλαμάτα μέχρι Μεθώνη, για τα άλλα βλέπουμε…

Το 2023 Καλαμάτα μέχρι  Μεθώνη, για τα άλλα βλέπουμε…

Συνάντηση Γ. Λαμπρόπουλου με Κ. Καραμανλή

Σε συνάντηση που είχε χθες στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος,  συζητήθηκε η πορεία των διαδικασιών που αφορούν στους μεγάλους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, για τον οδικό άξονα από την Καλαμάτα μέχρι τη Μεθώνη, πολύ σύντομα θα κατατεθεί η Σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έγκριση και στις αρχές του 2023 θα μπουν μπουλντόζες. Πρόκειται για ένα από τα τρία μεγάλα έργα στην Ελλάδα που θα κατασκευαστούν με ΣΔΙΤ και το μόνο που το Ελληνικό Δημόσιο δε θα προκαταβάλει, από τα 350 εκατ. που θα κοστίσει, ούτε ένα ευρώ, παρά μόνο όταν παραδοθεί, τότε θα αρχίσει η καταβολή 20 εκατ. ευρώ το χρόνο μέχρι την αποπληρωμή του.

Σε ό,τι αφορά τον άλλο οδικό άξονα, από την Τσακώνα μέχρι τον Πύργο και συγκεκριμένα για το τμήμα από το Σαμικό μέχρι τη Νέδα, θα γίνει καινούργια μελέτη, με επικαιροποιημένα κυκλοφοριακά στοιχεία, ώστε να εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι.

Στο υπόλοιπο τμήμα από την Τσακώνα έως το Καλό Νερό είναι όλα μελετητικά έτοιμα και εγκεκριμένα. Η έξοδος στη βιομηχανική ζώνη του Μελιγαλά έχει κόστος κατασκευής 5 με 6 εκατ. ευρώ. Με δεδομένη την αναγκαιότητα κατασκευής της παραπάνω εξόδου, αφού θα εξυπηρετεί τους Δήμους Οιχαλίας και Μεσσήνης και την εύκολη πρόσβαση στην Αρχαία Μεσσήνη, εξετάζεται ο τρόπος χρηματοδότησής της.