Ξεκίνησαν οι εγγραφές και οι συγκεντρώσεις στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Καλαμάτας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές και οι συγκεντρώσεις στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Καλαμάτας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές και οι συγκεντρώσεις στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Καλαμάτας.

O Οδηγισμός είναι μία από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες οργανώσεις στον ελλαδικό χώρο με ενεργή παρουσία σε 90 πόλεις και μέλος της παγκόσμιας οργάνωσης οδηγών που δραστηριοποιείται σε 150 χώρες στον κόσμο και έχει 10.000.000 μέλη σε όλη τη γη.

Όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες μέλη του Οδηγισμού εθελοντές, μέσα από πρωτοποριακά παιδαγωγικά προγράμματα που στηρίζονται στην επαφή με τη φύση και στην αξία των ανθρώπινων σχέσεων, αναπτύσσουν και αναδεικνύουν προσωπικότητες που ξέρουν να λειτουργούν ως υπεύθυνοι πολίτες και που συνειδητά αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο μέσα στην κοινωνία.

Ο Ελληνικός Οδηγισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων ώστε να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες.

Επίσης, στοχεύει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και των νέων, με σύγχρονους παιδαγωγικούς τρόπους εκπαίδευσης και δημιουργικές δραστηριότητες.

Κορίτσια και αγόρια, από 5-17 ετών, μέσα σε ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης και δημιουργικότητας, μαθαίνουν διασκεδάζοντας και αποκτούν ικανότητες και δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στην ενήλικη ζωή τους.

Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Εγγραφές και συγκεντρώσεις

Σάββατο 3.00-4:30 μ.μ. (Παιδιά ηλικίας 5-7 ετών ) Κλάδος Αστεριών

Σάββατο 3.00-5.00 μ.μ. (παιδιά ηλικίας 7-11 ετών) Κλάδος Πουλιών

Σάββατο 3.00-5.00 μ.μ. (Παιδιά ηλικίας 11-14 ετών) Κλάδος Οδηγών

Σάββατο 3.00-5.00 μ.μ. (Παιδιά ηλικίας 14-17 ετών) Κλάδος Ναυτοδηγών

Πληροφορίες: Εστία, Πολυχάρους και Ταξιαρχών, τηλ. 6936527510.