120 ΠΕΑ: Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας

120 ΠΕΑ: Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας

Κορυφώθηκαν χθες το πρωί οι πενθήμερες εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ, με επίκεντρο την 120 ΠΕΑ.

Ο φετινός εορτασμός στην 120 ΠΕΑ περιλάμβανε στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ υπήρχε η δυνατότητα ξενάγησης και πληροφόρησης σχετικά με τα εκθέματα από το προσωπικό της μονάδας. Η έκθεση περιείχε αεροσκάφη F-16, T-2, και T-6.

Τη χθεσινή δοξολογία, που τελέστηκε στην πίστα του πολιτικού αεροδρομίου από το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, συνόδευσε η μπάντα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, που απέδωσε τιμές παιανίζοντας τον εθνικό ύμνο.  

Με το πέρας της δοξολογίας αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο οποίος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της μετατροπής της 120 ΠΕΑ σε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων, ένα πρωτοποριακό έργο που αποτελούσε στόχο πολλών δεκαετιών σύμφωνα με τον ίδιο.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νέο εξοπλισμό με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος M-346, που αναμένεται το επόμενο διάστημα να αλλάξει τη μέχρι σήμερα φιλοσοφία της εκπαίδευσης των ικάρων, εισάγοντας την 120 ΠΕΑ στην ψηφιακή εποχή.

Το “παρών” στις εκδηλώσεις έδωσαν οι βουλευτές Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Της Χριστίνας Μανδρώνη