Ancient Messene Open: Μια σπουδαία διοργάνωση επιστρέφει

Ancient Messene Open: Μια σπουδαία διοργάνωση επιστρέφει

Μετά από 2 χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας το 5ο Ancient Messene Open είναι προ των πυλών!

Το μοναδικό στην Ελλάδα βαθμολογούμενο από την παγκόσμια ομοσπονδία διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο θα πραγματοποιηθεί 3-6 Νοεμβρίου στις φιλόξενες εγκαταστάσεις και τα 7 γήπεδα του Buca Beach Resort στην Ανάληψη. Οι αφίξεις των πρώτων αθλητών, όπως και η κλήρωση των αγώνων είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη, ενώ συνολικά θα λάβουν μέρος 30 αθλητές και αθλήτριες από 12 χώρες (από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Ελβετία, Μαρόκο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία και Κροατία). Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει την Πέμπτη το πρωί και θα συνεχιστεί καθημερινά πρωί απόγευμα, έως τους τελικούς του Σαββάτου (γυναικών και διπλό) και της Κυριακής (ανδρών).

Η παρακολούθηση των αγώνων είναι δωρεάν και οι εκπρόσωποι των διοργανωτών στην καθιερωμένη  συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Δημαρχείο της Μεσσήνης τόνισαν την πολύπλευρη σημασία του ξεχωριστού αυτού τουρνουά, προσκαλώντας τον κόσμο να πάρει από κοντά μια γεύση (μεταξύ άλλων προγραμματίζονται επισκέψεις μαθητών).

Ανοίγοντας τη χθεσινή ενημέρωση ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει μέσω της συνδιοργάνωσης το σπουδαίο διεθνές τουρνουά «Ancient Messene Open». Τόνισε ότι οι συμμετέχοντες αθλητές δίνουν ένα παράδειγμα δύναμης και ψυχικού σθένους προς όλους, να μην χάνουν το θάρρος και τη μαχητικότητά τους στην κάθε δυσκολία. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Δήμος στοχεύοντας να γίνει πιο φιλικός στα άτομα με κινητικά προβλήματα, δημιουργεί υποδομές προσβασιμότητας. Επιπλέον, η παρουσία αθλητών από διάφορες χώρες, η παραμονή τους και η ξενάγησή τους στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, προβάλει τουριστικά τον τόπο μας στο εξωτερικό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος συνεχάρη τον Καλαματιανό παγκόσμιο πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργο Λαζαρίδη, για το όραμα και την υλοποίηση της σημαντικής αυτής διοργάνωσης, την οποία η περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει οικονομικά, καθώς μεταξύ άλλων προβάλει τουριστικά την περιοχή μας, ενώ τόνισε την ανάγκη να δοθεί απ’ όλους η ώθηση ώστε το τουρνουά να γίνει ακόμη καλύτερο στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου ΑμΕΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ, Γιώργος Λαζαρίδης, εκτός από τις «τεχνικές» λεπτομέρειες της διοργάνωσης ευχαρίστησε το Δήμο Μεσσήνης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και όλους τους υποστηρικτές του τουρνουά. Πέρα από το αγωνιστικό μέρος που προβλέπεται πλούσιο, ο Λαζαρίδης αναφέρθηκε στα οφέλη της προβολής της Μεσσηνίας μέσα από την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αρχαία Μεσσήνη, χάρις στην καθημερινή διευκόλυνση αθλητών και συνοδών να γνωρίσουν την Καλαμάτα, τη Μεσσήνη και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, αλλά και την επαφή των ξένων επισκεπτών με την τοπική γαστρονομία, όχι μόνο με την διαμονή τους εδώ, αλλά και με τα παραδοσιακά προϊόντα που θα προσφέρουν ως δώρο στους αγωνιζόμενους τοπικές επιχειρήσεις.