Αθλητικός Φορέας Δήμου Καλαμάτας: Έξωση για σωματεία που είναι εκτός μητρώου!

Αθλητικός Φορέας Δήμου Καλαμάτας: Έξωση για σωματεία που είναι εκτός μητρώου!

Η μη εγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια πολλά προβλήματα σε σωματεία που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να εγγραφούν εγκαίρως, αλλά πλέον ο κλοιός έχει σφίξει ασφυκτικά.

Έχουμε δει μηδενισμούς ομάδων υψηλών κατηγοριών  και μη δυνατότητα έκδοσης άδειας χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων για αγώνες. Η ΕΠΣΜ προσπάθησε να δώσει περισσότερο χρόνο σε σωματεία της για να αποκτήσουν την περιβόητη ειδική αθλητική αναγνώριση που έχει θεσπίσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, φτάνοντας να αναβάλλει επιλεκτικά αγώνες. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι το Μητρώο θα ανοίξει εκτάκτως για μια τελευταία φορά αυτές τις μέρες ώστε να μπορέσουν τα τακτοποιήσουν την εγγραφή τους κάποιες ακόμη ομάδες.

Για την ώρα όμως η πραγματικότητα είναι ότι δόθηκε εντολή στην Περιφέρεια και στους Δήμους να μην δίνονται άδειες χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων ούτε για προπονήσεις!

Συγκεκριμένα ο Αθλητικός Φορέας του Δήμου Καλαμάτας συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα και πλέον τα σωματεία που δεν έχουν εξασφαλίσει πλήρη εγγραφή στο Μητρώο βρίσκουν κλειστές πόρτες.

Ειδικότερα, στο Δήμο Καλαμάτας δεν μπορούν να προπονηθούν οργανωμένα σε δημοτικές εγκαταστάσεις 12 σωματεία: η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, το Καλαμάτα Running Project, ο Χρυσός Φοίνικας (muay thai) και οι Τοξότες Καλαμάτας (χρησιμοποιούσαν το Στάδιο), καθώς και οι ποδοσφαιρικές ομάδες Κεραυνός, Λέικα, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Ομόνοια, Νέδουσα, Φυτειά, Ερμής και ΑΕΚ Καλαμάτας.