Μπρος -πίσω με την ολοκλήρωση της οδού Πλαστήρα

Μπρος -πίσω  με την ολοκλήρωση της οδού Πλαστήρα

Το ζήτημα της απένταξης έργων του Δήμου Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Σταματόπουλος.

«Μπορείτε να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο αν υπάρχει δέσμευση για πρόοδο αυτών των έργων;», ρώτησε χαρακτηριστικά τη Δημοτική Αρχή ο κ. Σταματόπουλος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σταματόπουλος στον κυκλικό κόμβο της οδού Πλαστήρα. «Θα μπορέσει να φτιαχτεί ο κόμβος και ο ποδηλατόδρομος, αν συμπέσει με το αντιπλημμυρικό του Μορέα; Υπάρχει κίνδυνος απώλειας χρηματοδοτήσεων;», αναρωτήθηκε ο κ. Σταματόπουλος

Τη διαφωνία του με την επιλογή να μείνει το έργο ημιτελές είχε τονίσει σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, ο οποίος ζήτησε να υλοποιηθεί ό,τι προβλέπει η μελέτη.

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης ανέφερε ότι ο κυκλικός κόμβος και τμήμα του ποδηλατόδρομου αφαιρέθηκαν από το έργο με έγγραφο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επειδή στην ίδια περιοχή έχει σχεδιαστεί η διαπλάτυνση της κοίτης του Νέδοντα, στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Καλαμάτας, που σημαίνει ότι όταν ξεκινήσει η διαπλάτυνση ο κυκλικός κόμβος θα ξηλωθεί.

Πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, ανέφερε: «Αναφορικά δε με την ανάπλαση της οδού Πλαστήρα, στην Καλαμάτα, δόθηκε η οδηγία ότι προκειμένου να είναι λειτουργικό το -χρηματοδοτούμενο από το ΠΕΠ Πελοποννήσου- εν λόγω έργο, θα πρέπει να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της σχετικής μελέτης, η οποία αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου».

Πάντως, τόσο ο αντιδήμαρχος όσο και ο δήμαρχος τόνισαν ότι μετά την πρόσφατη συζήτηση του θέματος στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον κ. Νίκα, αναμένεται και πάλι η αλλαγή γνώμης της Διαχειριστικής Αρχής, που θα “ανάψει πράσινο φως” σύμφωνα με την πρώτη μελέτη του έργου.
Α.Π.