Χάιδω Παναγιωτοπούλου: Θέματα ασφάλειας της περιοχής της Τριφυλίας επί τάπητος στη συνάντηση με Π. Πούπουζα

Χάιδω Παναγιωτοπούλου: Θέματα ασφάλειας της περιοχής της Τριφυλίας επί τάπητος στη συνάντηση με Π. Πούπουζα

Το γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου, Παναγιώτη Πούπουζα, επισκέφτηκε προχθές στην Τρίπολη η επικεφαλής παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια», δημοτική σύμβουλος και δικηγόρος Κυπαρισσίας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα ασφάλειας της περιοχής της Τριφυλίας. Όπως σημειώνει η ίδια σχετικά: «Μεταξύ των άλλων, συζητήσαμε ότι η εγκληματικότητα στην περιοχή μας είναι περίπου στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με το έτος 2019 και ότι στόχος της Αστυνομίας, μέσα από τη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών της και τον εκσυγχρονισμό της, είναι να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, για τον πολίτη και για την προστασία αυτού και της περιουσίας του. Είναι ευχάριστο δε το γεγονός ότι ο στόλος των αστυνομικών οχημάτων των Α.Τ της περιοχής μας, από το έτος 2019 και στο εξής, έχει αντικατασταθεί με καινούργια αυτοκίνητα και μηχανές.

Επίσης, συζητήσαμε για την ανάγκη επιπλέον στελέχωσης και υλικοτεχνικής υποδομής του Α.Τ Κυπαρισσίας και του Α.Τ Γαργαλιάνων, διότι η περιοχή ευθύνης τους, γεωγραφικά και πληθυσμιακά, είναι πολύ μεγάλη και πέρα από τα όρια του Δήμου Τριφυλίας!

Επιπλέον, αναφερθήκαμε στην απόκτηση κινητής αστυνομικής μονάδας στην Τριφυλία, ώστε να ενισχύονται οι περιπολίες στις πιο απομακρυσμένες Τοπικές Κοινότητες, αλλά βεβαίως και στην ανάγκη ενίσχυσης – επαναφοράς των επιπλέον αρμοδιοτήτων των κινητών αυτών μονάδων, προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

Βεβαίως και συζητήσαμε την εξαιρετική ανάγκη και προοπτική επαναλειτουργίας του Α.Τ Φιλιατρών, όμως ως ένα τμήμα στελεχωμένο πλήρως ώστε να ανταποκρίνεται πραγματικά στις απαιτήσεις της περιοχής. Είναι γνωστό σε όλους ότι η περιοχή των Φιλιατρών, λόγω της μεγάλης αγροτικής παραγωγής και της ανάγκης της για εργατικά χέρια, φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους περί τους 3.500 αλλοδαπούς κατ’ ελάχιστον, αριθμός ο οποίος είναι μεγάλος και δυσανάλογος σε σχέση με τον ημεδαπό πληθυσμό της περιοχής των Φιλιατρών, ο οποίος μαζί με τις κοινότητες και τους οικισμούς της ανέρχεται περί τους 7.000.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσω ότι αναφερθήκαμε στη δυνατότητα ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στην Κυπαρισσία, στο οικόπεδο ιδιοκτησίας της Αστυνομίας, στην παραλία της Κυπαρισσίας, για το οποίο είχε εκδοθεί και οικοδομική άδεια από πολλά έτη πριν, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ως επίσης στην ανάγκη αξιοποίησης του κτηρίου της αστυνομίας (πρώην Α.Τ) στο Κοπανάκι.

Ευχαριστώ θερμά το γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου, Παναγιώτη Πούπουζα, για την αναλυτική ενημέρωση και τη μεταξύ μας συζήτηση και του εύχομαι καλή συνέχεια στη θητεία του και στο έργο του».