Δ.Σ. Τριφυλίας: «Για ποιο λόγο ανακλήθηκαν παραχωρητήρια για το Κλειστό Γαργαλιάνων;»

Δ.Σ. Τριφυλίας: «Για ποιο λόγο ανακλήθηκαν παραχωρητήρια για το Κλειστό Γαργαλιάνων;»

«Θέλω να θέσω το θέμα του Κλειστού των Γαργαλιάνων. Για ποιο λόγο, ξαφνικά, ανακλήθηκαν τα παραχωρητήριά τους;» ρώτησε η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, προ ημερήσιας διάταξης, στην 41η συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας και ο δήμαρχος, Γεώργιος Λεβεντάκης απάντησε πως «δεν ανακλήθηκε κανένα παραχωρητήριο».

Η κα Παναγιωτοπούλου επέμεινε, λέγοντας: «Έχω ένα e-mail από τον αντιδήμαρχό σας, τον κ. Φρούσο, προς το Σύλλογο (σ.σ. το Γυμναστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων), που λέει ότι ανακαλούνται όλα τα παραχωρητήρια και το Στάδιο (σ.σ. Κλειστό Γυμναστήριο) έχει εκκρεμότητες νομιμότητας. Πείτε μου, τι συμβαίνει ακριβώς εκεί; Ισχύει; Δεν ισχύει αυτό;». Απαντώντας ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε: «Όχι. Εμείς αφήσαμε να συνεχίσουν, αλλά όπως γνωρίζετε και ξέρετε για το Στάδιο, αυτό δεν είχα χαρτιά, δεν ήταν νόμιμο και δεν είναι. Θα γίνει, όμως, γιατί το τρέξαμε και όπως γνωρίζετε, είχαν βγει 75.000 ευρώ απ’ την Περιφέρεια για την αλλαγή της σκεπής του. Δεν μπορέσαμε να τα πάρουμε, γιατί το στάδιο δεν είχε άδεια;». Έπειτα δε από ερωτήσεις, είπε: «Έγινε αλληλογραφία με ιδιώτη ότι κάνει δωρεά τα χρήματα της σκεπής, έβαλε μηχανικό, έβαλε τεχνικό ασφαλείας, προσέξτε τεχνικό ασφαλείας, κι έτσι έγινε. Και πήραμε 30.000 ευρώ απ’ την Costa Navarino σηκώνοντας εγώ ένα τηλέφωνο και λέγοντας, μπροστά ήταν ο πρόεδρος του μπάσκετ. Από την άλλη μεριά, όμως, συνέβη το εξής. Πήγανε και ξηλώσανε τα φώτα χωρίς επίβλεψη. Τουλάχιστον δεν έχει άδεια. Έχουμε δώσει με υπογραφή να λειτουργεί. Να βοηθήσουμε, να κάνουμε. Αλλά να πας να πειράξεις πίνακα και ηλεκτρικά χωρίς να ενημερωθεί η υπηρεσία; Καταλάβατε; Και προσπαθούμε, η άδεια θα βγει τώρα, Τρίτη – Τετάρτη, θα πάμε να μετατρέψουμε κι αυτά τα χρήματα που ήτανε για τη σκεπή, να μας τα αλλάξει και να μας τα βάλει να κάνουμε παρκέ. Να μας τα δώσει ο κ. Νίκας να κάνουμε παρκέ και τουαλέτες. Δεν το αφήσαμε στην τύχη του το Στάδιο. Εμείς τη βγάλαμε την άδεια».

Ακολούθως τόνισε πως «από εκεί και μετά δεν έγινε καμία ανάκληση…».

Ωστόσο, σε ηλεκτρονικό μήνυμα του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας στις 16 Νοεμβρίου (σ.σ. με το οποίο προωθήθηκε αρχικό μήνυμα με αποστολέα το Γραφείο Δημάρχου Τριφυλίας) με θέμα «Παραχωρητήριο για αγώνες πετοσφαίρισης», που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Φρούσος Νικόλαος, αναγράφεται επί λέξει: «Καλημέρα σας, σας ενημερώνουμε ότι επειδή το γήπεδο βρίσκεται σε διαδικασία νόμιμης αδειοδότησης, ανακαλούνται τα παραχωρητήρια στους αθλητικούς συλλόγους, μέχρι νεωτέρας».

Δεν έγινε γνωστό, πάντως, στη συνεδρίαση εάν εστάλη νέο μήνυμα ακύρωσης του μηνύματος αυτού για ανάκληση παραχωρητηρίων…

Του Ηλία Γιαννόπουλου