Δ.Σ. Τριφυλίας: Μομφή στη Δημοτική Αρχή για τις προβληματικές τηλεδιασκέψεις

Δ.Σ. Τριφυλίας: Μομφή στη Δημοτική Αρχή για τις προβληματικές τηλεδιασκέψεις

Στη πρώτη εκ των τεσσάρων συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας που διεξήχθησαν (για πολλά θέματα σε τεταμένο κλίμα και με σκληρές αντιπαραθέσεις), την 41η, προ ημερήσιας διάταξης ο Γιάννης Μερκούρης έθεσε το θέμα των προβληματικών τηλεδιασκέψεων και το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει λύσει το πρόβλημα, παρότι δεν απαιτείται καμιά μεγάλη δαπάνη.

«Μέχρι πότε θα πάει αυτό το πράγμα να μη θέλετε να οργανώσετε την τηλεδιάσκεψη όπως πρέπει; Ειλικρινά, μου κάνει φοβερή εντύπωση η επιμονή και η άρνησή σας σ’ αυτό το θέμα. Πείτε μου μέχρι πού θα πάει αυτό το πράγμα. Γιατί αρνείστε πεισματικά να τακτοποιήσετε το θέμα αυτό;», είπε ο κ. Μερκούρης, με τον πρόεδρο του Δ.Σ., Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, να του απαντά: «Κάνουμε το καλύτερο δυνατό» και τον κ. Μερκούρη να ανταπαντά: «Δεν κάνετε απολύτως τίποτα…».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Αντώνιος Βλάχος είπε ότι «δεν αντέχει το δίκτυο όταν μπαίνουν όλοι…».

Τονίζεται δε πως πολλάκις από την αντιπολίτευση έχει τεθεί και αναδειχθεί το γεγονός ότι δεν εξασφαλίζεται ισότιμη συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. Τριφυλίας που λαμβάνουν μέρος στις συνεδριάσεις του Σώματος με τηλεδιάσκεψη, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τη Δημοτική Αρχή, αποχωρώντας από συνεδριάσεις ή γνωστοποιώντας τη μη συμμετοχή τους σε αυτές.

Παρεμβαίνοντας ο Σαράντος Κουκούμης τόνισε πως «αυτή η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί», προσθέτοντας πως «γίνεται αχταρμάς».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκαν με μομφή στη Δημοτική Αρχή η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ο Δημήτρης Δριμής, ο οποίος τόνισε και το γεγονός της μη πρόσκλησης των προέδρων Κοινοτήτων στις συνεδριάσεις, και ο Παναγιώτης Τσαφαράς.

Του Ηλία Γιαννόπουλου