Διεθνής αναγνώριση για το Ancient Messene Open: Τρεις νίκες, μια «κούπα», αλλά και δικαίωση Λαζαρίδη

Διεθνής αναγνώριση για το Ancient Messene Open: Τρεις νίκες, μια «κούπα», αλλά και δικαίωση Λαζαρίδη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το  Σάββατο 5 Νοεμβρίου το διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο Ancient Messene Open που διεξήχθη στο ξενοδοχείο Buca beach resort, στην παραλία Ανάληψης Μεσσήνης. Για ένα 3ήμερο (3-5/9) η καρδιά του Τένις με Αμαξίδιο «χτύπησε» στην περιοχή της Μεσσήνης, με τη Μεσσηνία να βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, καθώς το τουρνουά συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι των αγώνων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τέννις (ITF) και είναι βαθμολογούμενο.

Συμμετείχαν 24 Άνδρες και 4 γυναίκες από 12 χώρες του κόσμου: Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία, Μαρόκο, Ισραήλ, Σουηδία, Βουλγαρία, Ελβετία, Πορτογαλία, Κροατία.

Οι νικητές

Mονό ανδρών: 1η θέση Adam Berdichevsky Ισραήλ

Διπλό Ανδρών: 1η θέση Francesc Tur (Ισπανία)/Γιώργος Λαζαρίδης (Ελλάδα)

Μονό Γυναικών: 1η θέση Zoya Chavdarova Βουλγαρία

Διπλό Γυναικών:1η θέση Zoya Chavdarova Βουλγαρία/Maria Paola Tolu Ιταλία

Aγώνες 2ης ευκαιρίας: 1η θέση Nicolas Vanlerberghe Γαλλία.

Μεγάλη επιτυχία αποτέλεσε για τον Γιώργο Λαζαρίδη, η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο διπλό, αν και σίγουρα η ικανοποίηση για την διεξαγωγή και την μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία είναι οι μεγαλύτερες ανταμοιβές για τον ίδιο, καθώς ο Καλαματιανός παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ο άνθρωπος που οραματίστηκε το τουρνουά, με το …κοντέρ να δείχνει προς το 6ο.

Στο μονό ο Γιώργος Λαζαρίδης είχε την ατυχία να πέσει στα προημιτελικά πάνω στον μετέπειτα πρωταθλητή, τον Ισραηλινό Άνταμ Μπερντιτσέφσκι, απέναντι στον οποίο πάντως αντιστάθηκε σθεναρά, αλλά αποκλείστηκε καθώς ηττήθηκε δύσκολα με 3-6, 5-7. Στην πρεμιέρα ο Καλαματιανός πρωταθλητής είχε πάρει εύκολη νίκη-πρόκριση απέναντι στον Κωνσταντίνο Διαλεκτόπουλο (6-0, 6-2).

Στο διπλό συμμετείχε ακόμη ένας Καλαματιανός, ο Αντώνης Στεφανούρης και με συμπαίκτη τον Αστέριο Γιαννούδη πέρασαν μπάι τον 1ο γύρο, ενώ στον 2ο ηττήθηκαν από το δίδυμο από την Πολωνία Jakub Dominik Bukala/Andrzej Strozynski. Ένα άλλο ζευγάρι Πολωνών, οι Krysztof Kowalewski/Szymon Nowicki, απέκλεισαν στον 1ο γύρο τους Έλληνες Κωνσταντίνο Διαλεκτόπουλο/Μείνω Σταμάτη.

Στους συμμετέχοντες δόθηκαν δώρα τοπικά προϊόντα, Extra Παρθένο Ελαιόλαδο, Ξύδι Μπαλσάμικο από σταφίδα, Κρέμα μπαλσάμικο με σύκο, Φιστίκια αραχίδες και Σύκα. Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, το πρωί, οι διοργανωτές προετοίμασαν εκδρομή στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, με ξενάγηση και συμμετείχαν 12 αθλητές και συνοδοί. Επίσης οι φιλοξενούμενοι αθλητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις πόλεις της Καλαμάτας και της Μεσσήνης.

Το Σάββατο βράδυ στους χώρους του ξενοδοχείου  πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομών και ακολούθησε δείπνο με μουσική από DJ.

Αποτελέσματα

Τελικός μονό ανδρών: Berdichevsky (Ισραήλ)/ Linder-Olofsson (Σουηδία) 6-0 6-0

Ημιτελικοί: Linder-Olofsson / Bukala (Πολωνία) 5-7 6-2 6-2 και Berdichevsky /Boukartacha (Μαρόκο) 6-2 7-5

Στα προημιτελικά του μονού έφτασαν επίσης ο Γάλλος Olivier Langlois, ο Ιταλός Antonio Cippo και ο Κροάτης Anto Joskic, ενώ στο κυρίως ταμπλό συμμετείχαν και οι Francesc Tur (Ισπανία), Anthony Bocle (Γαλλία), Maksymillian Szary (Πολωνία), Sven Maretic (Κροατία), Nicolas Vanlerberghe (Γαλλία), Krysztof Brezyna (Πολωνία) kai Andrej Strozynski (Πολωνία).

Τελικός ανδρών (2ης ευκαιρίας-Consolation)

Vanlerberghe / Kowalewski 6-4 6-3

Διπλό γυναικών

Gabriela Buehler Ελβετία/Giulia Valdo Ιταλία-Zoya Chavdarova Βουλγαρία/Maria Paola Tolu 0-2 (5-7, 1-6)

Μονό γυναικών

1η θέση Zoya Chavdarova Βουλγαρία 3 νίκες

2η θέση Gabriela Buehler Ελβετία 2 νίκες

3η θέση Giulia Valdo Ιταλία 1 νίκη

4η θέση Maria Paola Tolu χωρίς νίκη

Της Χριστινας Ελευθεράκη


Δηλώσεις αθλητών

Το «Θ» βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Buca Beach Resort και μετά το τέλος του τελικού στο διπλό συνομίλησε με τους φιναλίστ, οι οποίοι δήλωσαν τα παρακάτω:

Nicolas Vanlerberghe (Γαλλία)

«Στο παιχνίδι του Σαββάτου είχα μια άσχημη μέρα, καθώς το πρώτο από τα δύο παιχνίδια μου ήταν με τον νούμερο ένα τενίστα του Μαρόκο, έτσι δεν με βοήθησε αυτό να παίξω πολύ καλά κι έχασα το παιχνίδι. Έπειτα από αυτό, έπαιξα στο διπλό του τελικού, όπου κι εκεί δεν κατάφερα ν’ ανέβω αγωνιστικά. Ήταν δύσκολο παιχνίδια τόσο για τον Σουηδό συμπαίκτη μου όσο και για εμένα, καθώς κάναμε αρκετά λάθη τα οποία ευνόησαν τους αντιπάλους μας να προκριθούν. Τόσο ο Γιώργος όσο και ο συμπαίκτης του Francesc παίζουν περισσότερα τουρνουά και στο εξωτερικό, και συνεπώς παίζουν πολύ καλύτερα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Καλαμάτα μετά την πανδημία για να συμμετάσχω στο τουρνουά, μιας και ο Γιώργος είναι καλός μου φίλος και είναι ευχαρίστησή μου να βρίσκομαι στην πόλη».

Hampus LinderOlofsson (Σουηδία)

«Πραγματικά θεωρώ ότι έπαιξα κάποια πολύ καλά παιχνίδια στη διάρκεια του φετινού τουρνουά. Αν το δούμε στη μεγάλη εικόνα, έπαιξα αρκετά καλά σε επίπεδο τελικού τόσο στα μονά όσο και στα διπλά παιχνίδια. Ακόμα, το παιχνίδι πριν από τον τελικό του Σαββάτου ήταν εξαιρετικά καλό, που όμως, δυστυχώς οδήγησε σε μια μεγάλη ήττα στον τελικό, όπου δεν κατάφερα να παίξω όσο καλά θα ήθελα. Αυτό που συνέβαλε στην ήττα θεωρώ πως ήταν ο δυνατός άνεμος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, παρά το γεγονός ότι όλες οι υπόλοιπες συνθήκες ήταν ιδανικές.

Είναι η δεύτερη φορά που συμμετάσχω στο τουρνουά τένις με αμαξίδιο της Αρχαίας Μεσσήνης, αφού η πρώτη φορά ήταν το 2019, και είναι κάτι που απολαμβάνω κάθε φορά, μιας και η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που προτιμώ να επισκέπτομαι ακόμα και για διακοπές».

Francesc Tur (Ισπανία)

«Είναι η δεύτερη φορά που λαμβάνω μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς την πρώτη φορά ήταν το 2019 κι έχω πολύ καλές εντυπώσεις από εκείνη τη χρονιά όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι. Φέτος, οι συνθήκες εδώ είναι περίπου ίδιες, αφού η διοργάνωση είναι πάρα πολύ καλή, στέκεται δίπλα στους παίκτες, και οι γενικότερες συνθήκες ευνοούν στο να περάσουμε καλά και να αποδώσουμε το μεγαλύτερο που μπορούμε! Τα γήπεδα είναι εξαιρετικά, τόσο οι εθελοντές όσο και ο συμπαίκτης μου Γιώργος, που είναι και εμπνευστής της διοργάνωσης, έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά ώστε να πάνε όλα ομαλά στη διάρκεια του τουρνουά.

Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε στο διπλό του τελικού με τον Γιώργο.

Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι την πόλη, και παρόλο που δεν είχαμε στη διάθεσή μας ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε στην πόλη λόγω των παιχνιδιών που παίζαμε στο τουρνουά, η πόλη μου αφήνει πολύ θετικές εντυπώσεις για τα όσα έχω δει μέχρι στιγμής».

Ελλάδα –Γιώργος Λαζαρίδης

«Όσον αφορά στον ημιτελικό και τον τελικό του Σαββάτου είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος μιας και έπαιξα με έναν συμπαίκτη που έχουμε παίξει πολλές φορές μαζί. Μας αρέσει να παίζουμε μαζί γιατί το διασκεδάζουμε και απολαμβάνουμε το παιχνίδι. Αυτό άλλωστε βγαίνει και στο γήπεδο, κι έτσι έρχεται και η νίκη. Παίξαμε απέναντι σε δύο εξαιρετικούς αντιπάλους, και είμαι ευτυχής που σε ένα τουρνουά που γίνεται στην περιοχή μας κερδίζω την πρωτιά! Από εκεί κι έπειτα, η διοργάνωση πήγε εξαιρετικά, έχουν μείνει πολύ θετικές εντυπώσεις από όλους τους αθλητές που επισκέφθηκαν την πόλη με αφορμή το τουρνουά, και αυτό για εμάς είναι το πιο σημαντικό, αφού –φυσικά- τους περιμένουμε και στην επόμενη διοργάνωση του χρόνου!».

Της Χριστίνας Μανδρώνη