Δράσεις για την απόδοση τιμής στη Μαρία Κάλλας από φορείς της Μεσσηνίας

Δράσεις για την απόδοση τιμής στη Μαρία Κάλλας από φορείς της Μεσσηνίας

Την πρόθεσή τους να τιμήσουν τη διεθνούς φήμης και κορυφαία υψίφωνο, που έλκει την καταγωγή της από τη Μεσσηνία, Μαρία Κάλλας, εξέφρασαν χθες το μεσημέρι δέκα τοπικοί φορείς του νομού, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από τη γέννησή της, το 2023.

Στη χθεσινή σύσκεψη, στις ανακαινισμένες Σχολές «Παπαφλέσσα», οι οποίες πλέον φιλοξενούν τις υπηρεσίες του Διοικητηρίου Καλαμάτας, μετείχαν μέσω των εκπροσώπων τους, πέραν της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εστίασης Νομού Μεσσηνίας, ο Δήμος Καλαμάτας, ο Δήμος Οιχαλίας, η Ένωση Φίλων Μαρίας Κάλλας, ο Σύλλογος Αποφοίτων Μουσικού Λυκείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», η Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών, και ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, οι δράσεις που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρα γέννησης της Ελληνίδας υψίφωνου, ενώ πρόκειται να περατωθούν ένα χρόνο αργότερα, το Δεκέμβριο του 2023. Σύμφωνα με τον Βασίλη Καπέλιο, πρώτη δράση σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι η ανάρτηση μιας μεγάλων διαστάσεων αφίσας με τη Μαρία Κάλλας στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Περαιτέρω, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ενημέρωσε ότι σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους φορείς έχει υπάρξει επικοινωνία με το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να πάρει θέση και να στηρίξει τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Επίσης, προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει επετειακό γραμματόσημο από τα ΕΛΤΑ.

Τέλος, ο κ. Καπέλιος σημείωσε ότι στο πλαίσιο των δράσεων οι τοπικοί φορείς είναι και θα παραμείνουν ανοιχτοί σε κάθε είδους σχετική πρόταση, προκειμένου να υπάρξει «ένα τιμητικό αποτέλεσμα» τόσο για τη Μαρία Κάλλας όσο και για την περιοχή της Μεσσηνίας.

Εκ μέρους του Συλλόγου Αποφοίτων Μουσικού Λυκείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», ο Γιώργος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι στόχος είναι η πραγματοποίηση μιας έκθεσης στο κέντρο της πόλης, όπου θα υπάρχουν αυθεντικά εκθέματα από την προσωπική συλλογή της Κάλλας. Αυτά αφορούν σε προσωπικές της επιστολές, άρθρα εφημερίδων για την ίδια, αλλά και προσωπικές της φωτογραφίες, τα οποία αυτή τη στιγμή εκτίθενται στον ισόγειο χώρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Χρ.Μ.