Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας «Μικρά Ασία» στο Πνευματικό Κέντρο

Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας  «Μικρά Ασία» στο Πνευματικό Κέντρο

Από τελειόφοιτους του τμήματος Τέχνης Φωτογραφίας του Δ.ΙΕΚ Καλαμάτας

Η ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας «Μικρά Ασία» των τελειόφοιτων του Τμήματος Τέχνης Φωτογραφίας του Δ.ΙΕΚ Καλαμάτας θα εγκαινιαστεί την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί αρχικά στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από τις 29/11 έως τις 11/12 και στη συνέχεια στην Αίθουσα Τέχνης «Ακρίτας» (Αιπύτου 11, πλατεία 23ης Μαρτίου) από τις 12/12 έως το πέρας του έτους.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Αντωνοπούλου Μαρίνα, η Γούναρη Καλλιστώ, η Ηλιοπούλου Θέμις και η Τζεμοπούλου Αννέτα,  τελειόφοιτοι του Τμήματος Τέχνης Φωτογραφίας του Δ. ΙΕΚ Καλαμάτας, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας και επιμελήτριας της έκθεσης, Μπίτσικας Αγγελικής, αποτυπώνουν φωτογραφικά το παρελθόν και το παρόν των Μικρασιατών σε τέσσερις ενότητες που «αφηγούνται» μια ιστορία.

Η πρώτη ενότητα παρουσιάζει τη ζωή της Μικρασιάτισσας στη Σμύρνη πριν από το 1922 και τη ζωή της στην Ελλάδα μετά την καταστροφή. Η δεύτερη ενότητα αποτυπώνει με συμβολική ματιά τον ξεριζωμό και το φόβο για τον άγνωστο προορισμό. Η τρίτη ενότητα ανακαλύπτει συνδέσεις σε πρόσωπα και αντικείμενα. Τέλος, η τέταρτη ενότητα αποκαλύπτει απογόνους των Μικρασιατών που νοσταλγούν και αναζητούν τις ρίζες τους.

Μάλιστα, την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του το Σύνολο Λυκείου Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.