Επιβλητική πρεμιέρα και νίκη 2-0 της Καλαμάτας επί του Ηρόδοτου

Επιβλητική πρεμιέρα και νίκη 2-0 της Καλαμάτας επί του Ηρόδοτου

Με μεγάλη άνεση η Καλαμάτα πήρε τους τρεις πρώτους της βαθμούς στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2, κερδίζοντας σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας τον Ηρόδοτο με 2-0 κι ενώ το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του αντιπάλου για ορθολογικό ποδόσφαιρο η διαφορά δυναμικότητας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και η υπεροχή αυτή των μελανολεύκων εξαργυρώθηκε στο 19ο με το 1-0 που σημείωσε ο Πασάς με δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή, έπειτα από διαγώνια μπαλιά του Μπόρχες από αριστερά.

Στο 35’ η Καλαμάτα είχε την δυνατότητα να κάνει το 2-0, αλλά ο Βασιλόγιαννης δεν κατάφερε να νικήσει από τα 11 βήματα τον Κρόστα, ο οποίος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Κωνσταντινόπουλος από τον Φράγκο.

Το 1-0 παρέμεινε ως σκορ ημιχρόνου και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 60’ για να «τελειώσει» το ματς με ένα δεύτερο γκολ που σημείωσε ο Ρόβας με δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα το μεσσηνιακό συγκρότημα είχε ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, με αποκορύφωμα ένα δυνατό σουτ του Μπόρχες στο 70’ στη συμβολή των δοκών, που τράνταξε την εστία του Κρόστα.

Καλές φάσεις για γκολ έχασαν οι Ρόβας (29’, 45’, 54’), Μπόρχες (45’+1’), Πασάς (3’, 36’ γκολ που ακυρώθηκε για οφ σάιντ, 38’, 49’), με τους Κρητικούς (που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, μεταξύ των οποίων και μια πρωτόδικη ποινή -9 βαθμών) να έχουν να αντιτάξουν σε όλα αυτά μια κεφαλιά του Φαλκάο από κόρνερ του Βρεττού που εξουδετέρωσε ο Μαβινγκά .

Ο καιρό ήταν σύμμαχος των ποδοσφαιριστών στο απογευματινό παιχνίδι, αλλά οι γενικότερες βροχερές συνθήκες του διημέρου κα η ώρα (το ματς ξεκίνησε στη 1.45 μ.μ.) περιόρισαν την προσέλευση των φιλάθλων σε περίπου 500.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Μαβινγκά (78’Καραγκούνης), Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Παπατόλιος (78’ Ματέους), Αναστασόπουλος (46’ Μπενίτεζ), Μπόρχες (78’ Τριανταφυλλάκης), Ρόβας, Βασιλόγιαννης (68’ Αρναρέλλης), Πασάς.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Αλκιβιάδης Πλουσής): Κρόστα, Κριεζίου, Γρηγορόπουλος (77′ Μπράβο), Σαρρής (42′ λ.τρ. Ζιώγας), Μακρυδάκης, Μασάδο (77′ Γκίνη), Σουρνάκης, Βρεττός (66′ Πλιάτσικας) , Χαλκιαδάκης, Φράγκος, Φαλκάο.

Νότιος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας
Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ Β 1-0
Επισκοπή – Ολυμπιακός Β’ 1-1
Αιγάλεω – ΟΦ Ιεράπετρας 0-2
Ηλιούπολη – Κηφισιά 0-2
Καλαμάτα – Ηρόδοτος 2-0
Χανιά – Παναχαϊκή 1-2

Τρίτη 8/11
ΠΑΟ Ρουφ – Προοδευτική 3 μ.μ.
Ρεπό: Καλλιθέα

Η επόμενη αγωνιστική 12-13/11
Προοδευτική – Καλλιθέα
ΟΦ Ιεράπετρας – ΠΑΟ Ρουφ
Κηφισιά – Αιγάλεω
ΑΕΚ Β’ – Ηλιούπολη
Ηρόδοτος – Απόλλων Σμύρνης
Ολυμπιακός Β’ – Καλαμάτα
Παναχαϊκή – Επισκοπή
Ρεπό: Χανιά

Χ.Ε.