Έργα προστασίας σε Κυπαρισσία και Πεταλίδι, κατασκευή λιμανιού στη Στούπα

Έργα προστασίας σε Κυπαρισσία και Πεταλίδι, κατασκευή λιμανιού στη Στούπα

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου για λιμενικά έργα στη Μεσσηνία

Σύσκεψης που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, με αντικείμενο λιμενικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, προήδρευσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε το αίτημα των κατοίκων της Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης σχετικά με την επέκταση προς το Πεταλίδι του με προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ έργου για την προστασία της περιοχής από τη θαλάσσια διάβρωση, που ήδη εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη, παρουσία και της μελετήτριας του πιο πάνω έργου, αποφασίστηκε να εκπονηθεί μελέτη για την επέκταση των παρεμβάσεων αντιδιαβρωτικής προστασίας προς το Πεταλίδι.

Επίσης, συζητήθηκε -παρουσία και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Νίκου Αλεξανδρόπουλου- η διάθεση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πίστωσης για παρεμβάσεις επί της υποδομής στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και στη χερσαία του ζώνη.

Θα προηγηθεί, όπως αποφασίστηκε, πρόταση εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας ως προς τις προτεινόμενες παρεμβάσεις στο λιμάνι της έδρας του Δήμου Τριφυλίας, προκειμένου να ανατεθεί η σχετική μελέτη.

Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε και η κατασκευή του λιμανιού στη Στούπα του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Τέλος, προγραμματική σύμβαση 13.000 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας υπέγραψε προχθές ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Η εν λόγω σύμβαση, την οποία εκ μέρους του πιο πάνω φορέα υπέγραψε ο πρόεδρός του Νίκος Αλεξανδρόπουλος, αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού και υλικών καθαρισμού του θαλάσσιου περιβάλλοντος.