Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή  στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου

«Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα επιβάλλεται να έχουν μια θέση στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου για το σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων κατά της κρίσης», σημειώνουν οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου

Σε μαζική συμμετοχή των εργαζομένων της Μεσσηνίας στην πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι.

Όπως σημείωσαν τόσο ο πρόεδρός του, Σωτήρης Τσώνης, όσο και ο γραμματέας, Παναγιώτης Μουλάς, η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου θα γίνει την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία τους επί της οδού Αριστομένους. Μιλώντας για την αυριανή 24ωρη απεργία, εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας σημειώθηκε ότι οι διεκδικήσεις εστιάζουν σε πάγια ζητήματα του εργατικού δυναμικού της χώρας, αλλά και γύρω από τις ολοένα αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, των τροφίμων και των συναφών ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία βαραίνουν την ελληνική κοινωνία και αυξάνουν τις ανισότητες.

Στην κατεύθυνση αυτή, μέρος των εν λόγω διεκδικήσεων αφορά στη λήψη άμεσων μέτρων για πιο δίκαιη φορολογία, αύξηση του κατώτατου μισθού σε ευρωπαϊκά επίπεδα, επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μείωση ΦΠΑ σε υγρά καύσιμα και είδη διατροφής και, τέλος, ύπαρξη ανώτατων ορίων κόστους των λογαριασμών ενέργειας.

Κλείνοντας, ο Σωτήρης Τσώνης ενημέρωσε ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να παρουσιαστεί από την Καλαμάτα η ενδιάμεση έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Χρ.Μ.