Γ. Λαμπρόπουλος: Πρότυπη Ναυτική Ακαδημία στην Μπούκα υπόσχεται το υπουργείο

Γ. Λαμπρόπουλος: Πρότυπη Ναυτική Ακαδημία  στην Μπούκα υπόσχεται το υπουργείο

Σε επικοινωνία που είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, συζήτησαν πάλι τη δημιουργία Ναυτικής Ακαδημίας στην περιοχή Μπούκα της Μεσσήνης, σε έκταση 50 στρεμμάτων που είχε αγοράσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και δώρισε στο υπουργείο Ναυτιλίας για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε στο βουλευτή Μεσσηνίας πως τον προσεχή Δεκέμβριο θα φέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια στη Βουλή νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης, ενώ είναι στις προθέσεις του αμέσως μετά να εξετάσει με πολύ ενδιαφέρον τη δημιουργία Πρότυπης Ναυτικής Ακαδημίας στην περιοχή της Μεσσήνης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο “Θ”, σαράντα και πλέον χρόνια έχει μείνει αναξιοποίητο και ανεκμετάλλευτο παραλιακό οικόπεδο 50 στρεμμάτων στην περιοχή της Μπούκας του Δήμου Μεσσήνης, το οποίο έχει παραχωρήσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με σκοπό τη δημιουργία Σχολών Εμπορικού Ναυτικού.

Από τα πιο δυνατά στοιχεία της υπόθεσης, για να μπορέσει κάποιος να δώσει πνοή σε ένα τέτοιο έργο, είναι ότι από το 1979 έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ, η ίδρυση «Ανωτέρας Δημόσιας Σχολής Δοκίμων Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού στην Κοινότητα Αναλήψεως του Νομού Μεσσηνίας, με Τμήματα Πλοιάρχων, Μηχανικών και Ραδιοτηλεγραφητών».

Α.Π.