Η Καλαμάτα «Κρατάει» τη διάθεση από το φιλικό με την Ηλιούπολη (1-0) ο Αναστό

Η Καλαμάτα «Κρατάει» τη διάθεση από το φιλικό με την Ηλιούπολη (1-0) ο Αναστό

Αν και η διοργανώτρια αναμένεται να αποφασίσει σήμερα αν θα τηρηθεί ο προγραμματισμός για πρεμιέρα την προσεχή Κυριακή 6 Νοεμβρίου, μέσα από την εμφάνιση στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας με την Ηλιούπολη που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο η ομάδα της Καλαμάτας έδειξε έτοιμη για την πρώτη σέντρα της Super League 2 (θα υποδεχθεί στο Στάδιο τον Ηρόδοτο). Η «πρόβα» πρωταθλήματος των δύο ομάδων αποδείχθηκε ιδιαίτερα δυνατή με την τοπική μας ομάδα να παίρνει τη φιλική νίκη χάρις στο γκολ που σημείωσε στο 16ο λεπτό ο Βασιλόγιαννης με πέναλτι (το κέρδισε ο Πασάς από τον Κρητικό). Η Καλαμάτα

Παρά το φτωχό σκορ ήταν μια δίκαιη επικράτηση για την Καλαμάτα, που ήταν καλή σε όλες τις γραμμές, δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες, παίζοντας σε υψηλές ταχύτητες σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λέπτου. Από την πλευρά της η Ηλιούπολη ακολούθησε σε μεγάλο βαθμό το ρυθμό των «μελανολεύκων» και απείλησε επανειλημμένα, έχοντας στις τάξεις της δύο Καλαματιανούς, τον Ηλία Πολίμο και τον Μιχάλη Μπαστακό, οι οποίοι ήταν ανάμεσα στους παίκτες που ξεχώρισαν. Ο Πολίμος είχε μάλιστα και δοκάρι σε σέντρα σουτ που επιχείρησε από αριστερά στο 57’ με τη μπάλα να βρίσκει στο πάνω μέρος της συμβολής των δοκών στην απέναντι πλευρά και να περνά άουτ. Το δοκάρι «ανταπέδωσε» ο Μπόρχες στο 79’ με ωραίο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. 

Διαιτητές: Νίκος Παπακωνσταντίνου (Χρυσοβαλάντης Μπουρίκας-Δημήτρης Γιαλικάρης).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Μέντες (63’ Ταΐρης), Παπατόλιος, Λουπάνο, Αναστασόπουλος (46’ Καραγκούνης), Μαβινγκά (63’ Δρούγας), Κωνσταντινόπουλος (46’ Ασίγκμπα), Ματέους Άλβες (46’ Μέντεζ), Μπόρχες (80’ Ασαμόα), Αρναρέλλης (63’ Τριανταφυλλάκης), Βασιλόγιαννης (46’ Κόκκορης), Πασάς (84’ Γκότσης). Δεν αγωνίστηκαν οι Ρόβας, Μπακαγιόκο και Τάτος, οι οποίοι όμως είναι «ετοιμοπόλεμοι» για το πρωτάθλημα.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Νίκος Παντέλης): Περιστερίδης (70’ Πολίτης), Τσαφαρίδης, Μπουσάι, Κρητικός, Μιούριελ, Γκοτσούλιας, Πολίμος, Δημητριάδης, Βάρκας, Τριανταφυλλάκος, Μπαστακός (Ανδρέου, Κρέτση, Βασιλείου, Πατσατζόγλου, Γεωργιάδης, Ντόι).

Δηλώσεις Αναστόπουλου, Παντέλη, Μπαστακού
Αμέσως μετά το παιχνίδι ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος, μιλώντας στο «Θ», εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη διάθεση και την ετοιμότητα της τοπικής μας ομάδας. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες του πρωταθλήματος και τη μεγάλη χρονική διάρκειά του, τονίζοντας ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες που κουβαλούν τον τίτλο του φαβορί, αλλά «εμείς κοιτάμε τη δικιά μας ομάδα και έχουμε στόχο το πρωτάθλημα»!

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ηλιούπολης, Νίκος Παντέλης σχολίασε: «Έγινε ένα καλό φιλικό τεστ, οι ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, εμείς ήμασταν πάρα πάρα πολύ καλοί στο 2ο. Η Καλαμάτα νομίζω ότι θα είναι από τα φαβορί για να ανέβει κατηγορία» κατέληξε ο ίδιος, τονίζοντας εμμέσως την αγωνιστική ποιότητα της ομάδας και τις ικανότητες του προπονητή κ. Αναστόπουλου, αλλά και το ατού του «βάθους» στο ρόστερ.

«Από τους καλύτερους παίκτες και καλοί χαρακτήρες, θεωρώ ότι θα μας βοηθήσουν γιατί κι εμείς είμαστε καινούργια ομάδα, με 15-16 μεταγραφές» ήταν το σχόλιο του κ. Παντέλη για το καλαματιανό δίδυμο της ομάδας του Πολίμο και Μπαστακό.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Μιχάλης Μπαστακός είχε την ευκαιρία «να τα πει» για λίγα λεπτά με τους οικείους του που βρέθηκαν στο γήπεδο της Μεσσήνης για να τον παρακολουθήσουν να αγωνίζεται και να τον συναντήσουν.

«Η Καλαμάτα θα είναι από τα φαβορί για το πρωτάθλημα, παρ’ όλα αυτά νομίζω θα είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα γιατί όλες οι ομάδες θα θέλουν τους βαθμούς και για τη σωτηρία και για να κοιτάξουν για την άνοδο, οπότε δεν μπορεί να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Εμείς δουλεύουμε καθημερινά για να βελτιώσουμε κάποιες ατέλειες που έχουμε, θα είμαστε σίγουρα ανταγωνιστικοί και σε κάθε αγώνα θα κοιτάμε το καλύτερο, που είναι η νίκη, για μας δεν υπάρχει κάτι άλλο» ανέφερε σε δηλώσεις στο «Θ», ενώ, ερωτηθείς σχετικά, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις συνθήκες που επικρατούν στην τωρινή του ομάδα.

ΔΣ σήμερα στη Super League 2
Μια ακόμη σημαντική συνεδρίαση του ΔΣ της Super League 2 θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη 13:00 στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος), με αντικείμενο τα τηλεοπτικά (όπου υπάρχουν ακόμη  δυσκολίες στη συμφωνία με την ΕΡΤ), τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (θα αποφασίσει σήμερα για την αδειοδότηση ή μη των ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου, ΠΟ Τρίγλια Ο Ηρακλής, Απόλλων Λάρισας, Ηρόδοτος), Αγωνιστικά Θέματα (βασικά την οριστικοποίηση της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος) και ό,τι άλλο προκύψει…

Της Χριστίνας Ελευθεράκη