Καλαμάτα: Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι διακινητές

Καλαμάτα: Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι διακινητές

Ενενήντα μετανάστες, 87 από Αφγανιστάν και τρεις από Πακιστάν (συν δύο οι διακινητές) μεταφέρθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Καλαμάτας, με το ταξίδι τους να ξεκινά λίγες μέρες πριν από την Τουρκία και προορισμό την Ιταλία.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, όμως, το μεσημέρι της Παρασκευής, 55 μίλια ανοιχτά της Πύλου, ανάγκασαν το ιστιοπλοϊκό να εκπέμψει σήμα SOS.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος και στο σημείο έσπευσαν για βοήθεια τρία παραπλέοντα πλοία.

Τελικά, τα 92 άτομα περισυνελέχθησαν από το πλοίο “LAURA BASSI”, σημαίας Ιταλίας, που τους μετέφερε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Καλαμάτα, όπου είχε γίνει προετοιμασία στις αποθήκες του λιμανιού.



Κατά την καταμέτρηση προέκυψε ότι ήταν 18 γυναίκες, 20 άνδρες (ανάμεσα σε αυτούς δύο οι διακινητές), 31 ανήλικα αγόρια και 13 ανήλικα κορίτσια.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή οι λιμενικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους διακινητές (ένας Αιγύπτιος και ένας Σύρος) και να τους συλλάβουν, ενώ κάποιοι από τους μετανάστες χρειάστηκε να διακομιστούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αφού αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.
Π.Μπ.