Καλαμάτα: Ο πρωταθλητής βγαίνει το Μάιο, δεν γκρινιάζει όμως για τη διαιτησία και δεν θυσιάζει παίκτες με ψυχή…

Καλαμάτα: Ο πρωταθλητής βγαίνει το Μάιο, δεν γκρινιάζει όμως για τη διαιτησία και δεν θυσιάζει παίκτες με ψυχή…

Το πρόβλημα δεν είναι ότι η Καλαμάτα έχασε στα Χανιά, αλλά η διαχείριση του αποτελέσματος. Μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους και σιγουριά στον εαυτό της, δεν διαμαρτύρεται για τη διαιτησία (για δεύτερο συνεχή αγώνα) και δεν θυσιάζει παίκτες της ως εξιλαστήρια θύματα. Γιατί με τι άλλο μοιάζει να είναι η απομάκρυνση του Νίκου Αναστασόπουλου, ο οποίος αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ιδιαίτερα ικανό τεχνικά και αγωνιστικά, ο οποίος κάνει κατάθεση ψυχής σε κάθε αγώνα. Είναι αυτό που λέμε «τρώει σίδερα», συμπαρασύροντας όλη την ομάδα να παίξει με ανάλογο πάθος και την κερκίδα που εκτιμά τον ντόμπρο χαρακτήρα του, αλλά και θέαμα που προσφέρει στον αγωνιστικό χώρο. Το αν έχει ιδιοτροπίες και θέματα προσαρμογής πώς έγινε εφικτό να συνεχίσει για τόσο καιρό στην ομάδα;     

Όσο για τη διαιτησία, στην Ελλάδα είμαστε, όταν θες να πας για πρωτάθλημα, αν χρειαστεί θα πρέπει να νικήσεις και τη διαιτησία. Και η φετινή Καλαμάτα έχει την πολυτέλεια να το κάνει αυτό. Όπως έχει και τις δυνατότητες, αλλά θα πρέπει να βρει τρόπο να το κάνει, να διασπάει τις κλειστές και πολυπρόσωπες άμυνες, που ίσως και είναι και η μεγαλύτερη δυσκολία για τα φαβορί.

Η Καλαμάτα διαθέτει «ένα πολύ καλό και ακριβό δυναμικό για την κατηγορία που μας καθιστά πρωταγωνιστές», είχε αναφέρει  κατά την επάνοδο του προπονητή Νίκου Αναστόπουλου, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Βεργής. Ένα πρόσφατο ρεπορτάζ του Metrosport.gr και με βάση τις αξίες όπως ορίζονται από το transfermarkt το αποτιμά στα 4,98 εκατ. ευρώ και είναι το 7ο ακριβότερο ρόστερ της κατηγορίας, ανάμεσα στις 30 ομάδες, πίσω από τον Ολυμπιακό Β’, τον Πανσερραϊκό, την Καλλιθέα, την Κηφισιά, τη Νίκη Βόλου και τον Απόλλωνα Σμύρνης που έχουν κατά φθίνουσα σειρά από 6,38 έως 5 εκατομ. ευρώ.

Φυσικά έχει δίκιο ο προπονητής της τοπικής μας ομάδας, Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, μετά το άτυχο παιχνίδι στην Κρήτη «το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο. Είμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική, οπότε προχωράμε γιατί κανείς δεν πήρε πρωτάθλημα ούτε την 5η, ούτε τη 15η αγωνιστική, πρωτάθλημα παίρνεις το Μάιο που τελειώνει. Συνεχίζουμε και κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι που έχουμε με την Επισκοπή στο γήπεδό μας, γιατί η αλήθεια είναι ότι μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου το πρόγραμμά μας είναι δύσκολο».

Με ή χωρίς Αναστασόπουλο αν το διαζύγιο είναι τελικά αναπόφευκτο, λοιπόν, η ομάδα χρειάζεται να ηρεμήσει, να ανασυνταχθεί και να προσηλωθεί απερίσπαστη στο στόχο της ανόδου. Η επιστροφή στις νίκες την Κυριακή, είναι το κατάλληλο ψυχολογικό καύσιμο για την επανεκκίνηση. Και φυσικά όλοι στο Στάδιο της Παραλίας… 
Χ.Ε.

ΧΑΝΙΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0
Πρώτη ήττα με πέναλτι από το 31’
Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα της Super League 2 γνώρισε την περασμένη Κυριακή η Καλαμάτα, καθώς «λύγισε» με 1-0 στην Κρήτη από τα Χανιά, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε στο 31’ ο Μάναλης με πέναλτι που κέρδισε ο Ιμεραλιλάι από τον Μπακαγιόκο, ενώ ο σκόρερ είχε και σουτ στο δοκάρι στην εκπνοή του ημιχρόνου. Με μια μέτρια συνολικά εμφάνιση, η τοπική μας ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει στο β’ ημίχρονο, αλλά προσέκρουσε πάνω στο κρητικό αμυντικό τείχος. Παρ’ όλα αυτά έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, αλλά η κεφαλιά του Μπακαγιόκο πέρασε μόλις άουτ. Λίγο νωρίτερα, στο 90’, είχε αποβληθεί ο Αναστασόπουλος με 2η κίτρινη για δυνατό μαρκάρισμα σε αντίπαλο, όπως δηλαδή είχε περίπου συμβεί την περασμένη εβδομάδα με τον Καραγκούνη, ο οποίος είχε μπει αλλαγή και δέχθηκε 2 κίτρινες στο β’ ημίχρονο.

ΧΑΝΙΑ (Σταύρος Λαμπράκης – Νίκος Μαναρώλης): Κατσιμήτρος, Ιμεραλιλάι, Ρότσα, Γιαμπερέ, Μπάτζιος, Καμαρά, Ναζίμ (85’ Γκανσιέρ), Μπουτσάκης (72’ Καρλίτος), Κόλα (72’ Πολίτης), Ελευθεριάδης (64’ Μπανγκουρά), Μάναλης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος (82’ Κόκκορης), Λουπάνο (56’ Αναστασόπουλος), Μπακαγιόκο, Μαβινγκά (63’ Αρναρέλλης), Παπατόλιος, Μπενίτεζ (56’ Μπόρχες), Τάτος, Βασιλόγιαννης (83’ Ασίγκμπα), Ρόβας, Πασάς.

-Από τις ωραίες στιγμές του αγώνα η υποδοχή που έκανε η διοίκηση της ΠΑΕ Χανιών στους πρώην παίκτες της και νυν της Καλαμάτας, Ανδρέα Βασιλόγιαννη και Αλέξανδρο Αρναρέλλη, στους οποίους προσέφερε ανθοδέσμες πριν την έναρξη.  

Τα αποτελέσματα του Νοτίου Ομίλου

Ολυμπιακός Β’-Ηλιούπολη 0-1

ΑΕΚ Β’-ΠΑΟ Ρουφ 3-1

Χανιά – Καλαμάτα 1-0

Παναχαϊκή – Απόλλων Σμύρνης 0-0

Ηρόδοτος – Αιγάλεω 0-1

ΟΦ Ιεράπετρας – Προοδευτική

Κηφισιά – Καλλιθέα

Η βαθμολογία του Νότιου ομίλου

1. Παναχαϊκή 8

2. Καλαμάτα 7

3. Ηλιούπολη 7

4. Απόλλων Σμύρνης 7

5. ΟΦ Ιεράπετρας 6

6. Κηφισιά 6

7. Καλλιθέα 6

8. Χανιά 6

9. ΑΕΚ Β’ 5

10. Αιγάλεω 4

11. Προοδευτική 3

12. Επισκοπή 1

13. Ολυμπιακός Β’ 1

14. ΠΑΟ Ρουφ 0

15. Ηρόδοτος -9

-Απόλλωνας Σμύρνης, Χανιά, ΟΦ Ιεράπετρας, Επισκοπή, Ολυμπιακός Β’, ΠΑΟ Ρουφ έχουν από ένα ματς λιγότερο. Καλλιθέα, Κηφισιά και Προοδευτική έχουν από 2 ματς λιγότερα.

Η επόμενη αγωνιστική
Παρασκευή 2 /12

ΠΑΟ Ρουφ-Ηρόδοτος 3 μ.μ.

Ηλιούπολη-Παναχαϊκή 3.15 μ.μ.

Σάββατο 3/12

Απόλλων Σμύρνης-Χανιά 1.45 μ.μ.

Κυριακή 4/12, 3 μ.μ.

Αιγάλεω-Ολυμπιακός Β’

Καλαμάτα-Επισκοπή

Προοδευτική-Κηφισιά

Δευτέρα 5/12, 15.15 μ.μ.

Καλλιθέα-ΑΕΚ Β’

Ρεπό: Ιεράπετρα