Καλαμάτα: Ολοκληρώθηκε η έρευνα στην Κιβωτό – Παραδόθηκε όπλο από εργαζόμενη

Καλαμάτα: Ολοκληρώθηκε η έρευνα στην Κιβωτό – Παραδόθηκε όπλο από εργαζόμενη

Την πόρτα της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα πέρασε σήμερα το πρωί κλιμάκιο αποτελούμενο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και εισαγγελέα, ύστερα από εντολή της Οικονομικής Αστυνομίας.

Κατά την παραμονή τους στο χώρο οι αστυνομικοί κατέσχεσαν βιβλία και έγγραφα που αφορούν οικονομικά στοιχεία της δομής, ενώ να σημειωθεί ότι ανάλογες επιχειρήσεις έγιναν και σε άλλες δομές της «Κιβωτού».

Παραδόθηκε όπλο
Αυτό που δεν περίμεναν, όμως, σε καμία περίπτωση οι αστυνομικοί της Ασφάλειας της Καλαμάτας ήταν η ύπαρξη ενός περίστροφου όπλου, το οποίο ήταν κλειδωμένο στο γραφείο της 31χρονης υπεύθυνης της δομής. Να σημειωθεί, μάλιστα, πως η ίδια ενημέρωσε για την ύπαρξή του.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η 31χρονη υποστήριξε ότι το όπλο είχε εντοπιστεί στο κτήριο από τον καιρό που γίνονταν εργασίες δημιουργίας της δομής και το είχε τοποθετήσει στο ασφαλισμένο συρτάρι για να μην υπάρξει κάποιος κίνδυνος.

Τελικά, η 31χρονη συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση, απ’ όπου, αφού έδωσε εξηγήσεις για το όπλο, αφέθηκε ελεύθερη.

Καταθέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση
Πέραν της υπεύθυνης της δομής, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας μεταφέρθηκε μία ακόμα εργαζόμενη, από την οποία οι αστυνομικοί ζήτησαν διευκρινίσεις για το πώς λειτουργούσε η δομή σε επίπεδο εσόδων- εξόδων, και αφού απάντησε, αναχώρησε.
Π.Μπ.