Κυπαρισσία: Ο παλιός του συγκάτοικος φέρεται να του διέλυσε το κεφάλι για 10.000 ευρώ!

Κυπαρισσία: Ο παλιός του συγκάτοικος φέρεται να του διέλυσε το κεφάλι για 10.000 ευρώ!

Θανατηφόρα αποδείχτηκε για τον 31χρονο Αλβανό που βρέθηκε θαμμένος στην παραλία Καρτελάς στην Κυπαρισσία η εμπιστοσύνη που έδειξε στον 33χρονο πρώην συγκάτοικό ομοεθνή του, ο οποίος μαζί με 30χρονη Ελληνίδα που διέμενε μαζί του και έναν 24χρονο Ρομά από τη Βαλύρα φέρεται να του έλιωσαν το κεφάλι με χτυπήματα, με κίνητρο το ποσό των 10.000 ευρώ που είχε μαζέψει δουλεύοντας.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, που ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή τις έρευνες, κινήθηκαν άμεσα και μαζεύοντας μαρτυρίες, αλλά και στοιχεία που αποδείκνυαν τις κινήσεις θύματος και δραστών, κατάφεραν πολύ γρήγορα μαζί με αστυνομικούς του ΑΤ Τριφυλίας να εξιχνιάσουν τη στυγνή δολοφονία.

Την Τρίτη το βράδυ συνέλαβαν τον 33χρονο Αλβανό και την 30χρονη Ελληνίδα, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και για τον 24χρονο Ρομά, ο οποίος όμως ήδη από προχθές παρουσιάσθηκε στις Αρχές και χθες το απόγευμα συνελήφθη.

Την Τετάρτη το απόγευμα οι δύο συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας και σήμερα το πρωί αναμένεται να μεταχθούν για απολογία στην ανακρίτρια. Σήμερα στην Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί και ο 24χρονος Ρομά.

Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενοι ότι πράγματι τα έπιναν όλοι μαζί σε μπαρ, έφυγαν μαζί, αλλά μετά δεν ξέρουν τι έγινε με τον 31χρονο.

Να σημειωθεί ότι ο 33χρονος φερόμενος ως ένας εκ των δραστών είχε συλληφθεί στις 13 Αυγούστου στην Τριφυλία, καθώς βρέθηκε να κρύβει στο σπίτι του, και μάλιστα θαμμένες, 10 συσκευασίες με πάνω από 700 γραμμάρια χασίς, αεροβόλο, ζυγαριές, κουκούλα και κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών.

Δεν μπόρεσε να στείλει τα χρήματα
Ο 31χρονος Αλβανός δεν είχε ποτέ απασχολήσει τις Αρχές και το προηγούμενο διάστημα εργαζόταν στη Σπάρτη ως εργάτης γης. Είχε συγκεντρώσει ένα καλό ποσό, τουλάχιστον 10.000 ευρώ, και τις προηγούμενες μέρες έφτασε στην Κυπαρισσία, προκειμένου να εργασθεί κι εκεί ως εργάτης γης.

Στην Κυπαρισσία διέμενε σε γνωστό του αλλοδαπό, ενώ από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι τις προηγούμενες μέρες ο άτυχος 31χρονος είχε πάει σε κατάστημα με χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, προκειμένου να στείλει τα χρήματα που είχε εξοικονομήσει σε συγγενικά του πρόσωπα στην Αλβανία.

Όμως, στάθηκε άτυχος, καθώς υπήρχε πρόβλημα με το πιστωτικό όριο και δεν μπόρεσε να τα στείλει. Έτσι, μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα κουβαλούσε μαζί του τα χρήματα. Από τις κινήσεις του αυτές, οι οποίες αποδείχθηκαν, οι αστυνομικοί είχαν πιστοποιήσει ότι πράγματι ο 31χρονος είχε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό πάνω του.

Το βράδυ της Κυριακής ο 31χρονος πήγε σε μπαρ της Κυπαρισσίας και από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, είχε τα χρήματα μαζί.

Ήταν συγκάτοικοι
Στο μπαρ συνάντησε να διασκεδάζει τον 33χρονο ομοεθνή του, τον οποίο γνώριζε από παλιά, καθώς είχαν εργασθεί μαζί σε άλλη περιοχή, ενώ για ένα χρονικό διάστημα ήταν και συγκάτοικοι. Μαζί με τον 33χρονο Αλβανό, ο οποίος διαμένει τα τελευταία χρόνια στην Κυπαρισσία και εργάζεται περιστασιακά ως εργάτης γης, ήταν μια 30χρονη Ελληνίδα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών που είχε εργαστεί στο συγκεκριμένο καφέ μπαρ και η οποία διαμένει στο ίδιο σπίτι με τον 33χρονο Αλβανό.

Μαζί τους ήταν κι ένας 24χρονος Ρομά από τη Βαλύρα.

Εκεί φαίνεται πως το 31χρονο θύμα αποκάλυψε το μεγάλο ποσό που είχε συγκεντρώσει από την εργασία του και πως το έχει επάνω του.

Του διέλυσαν το κρανίο
Από μαρτυρίες, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό, οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι από το μπαρ έφυγαν ξημερώματα όλοι μαζί, ενώ στο αυτοκίνητο μαζί τους μπήκε και το 31χρονο θύμα.

Άγνωστο ακόμα με ποια πρόφαση και τι ρόλο έπαιξε ο καθένας, καθώς δεν παραδέχονται τις πράξεις τους, έπεισαν τον 31χρονο και τον πήγαν στην παραλία Καρτελάς. Εκεί με κάποιο μεταλλικό αντικείμενο, ίσως και αγροτικό εργαλείο χειρός (το οποίο δεν είχε βρεθεί ακόμα), χτύπησαν τον 31χρονο και τον έριξαν στο έδαφος. Μετά, τα χτυπήματα ήταν αλλεπάλληλα, μέχρι που ο άτυχος άντρας άφησε την τελευταία του πνοή. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα χτυπήματα με το αντικείμενο, αλλά και με κλωτσιές, όλα τα οστά του κρανίου είχαν διαλυθεί… Στη συνέχεια πήραν τα λεφτά που είχε πάνω του και τον έθαψαν πρόχειρα στην άμμο, μέχρι την άλλη μέρα το απόγευμα που τον βρήκε ο σκύλος του περιπατητή.

Έτσι, με όλα τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν, η παρέα των τριών ήταν οι πιο ύποπτοι για τη δολοφονία.

Το βράδυ της Τρίτης, σε μπλόκο που είχε στήσει η αστυνομία στην Ε.Ο. Καλό Νερό – Τσακώνα, στο ύψος του Ζευγολατιού, ακινητοποίησαν όχημα στο οποίο επέβαιναν η 30χρονη Ελληνίδα με τον 33χρονο Αλβανό. Πάνω του βρήκαν το ποσό των 1.100 ευρώ, ενώ στο σπίτι του 4.200 ευρώ. Μαζί με το γεγονός ότι το αμέσως προηγούμενο διάστημα ο 33χρονος κυκλοφορούσε με ελάχιστα χρήματα και από τη Δευτέρα, μετά τη δολοφονία, πιστοποιήθηκε ότι έκανε αρκετές δαπάνες και πολλά ψώνια σε ένδυση και υπόδηση, με διαμονή σε ξενοδοχεία, οι αστυνομικοί συμπέραναν ότι δαπανούσε τις οικονομίες του παλιού του συγκατοίκου, για τις οποίες και τον σκότωσε. 

Ωστόσο, τόσο ο 33χρονος όσο και η 30χρονη αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη και ισχυρίζονται ότι πράγματι έφυγαν όλοι μαζί από το μπαρ, αλλά ότι άφησαν μετά τον 31χρονο και δεν ξέρουν πού πήγε και τι έγινε.

Χθες το απόγευμα στη Βαλύρα, βάσει του εντάλματος, συνελήφθη και ο 24χρονος Ρομά. Σύμφωνα με το δικηγόρο του Αντώνη Κατσά, από την πρώτη στιγμή ο πελάτης του απευθύνθηκε στην Αστυνομία για να καταθέσει όσα ξέρει, ενώ αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία του 31χρονου.

Των Βίκυς Βετουλάκη & Ηλία Γιαννόπουλου