Μετακίνηση το επόμενο τριήμερο των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας

Μετακίνηση το επόμενο τριήμερο των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην πρώην σχολή Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του κτηρίου της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα, στην οποία θα φιλοξενηθούν πολλές από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στο διάστημα που θα εξελίσσεται το ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων αναβάθμισης του Διοικητηρίου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα -έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό 10.472.034 ευρώ.

Αυτό διαπίστωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη επισκέφθηκε τον πιο πάνω χώρο που ανακατασκευάστηκε πλήρως από την Περιφέρεια στο πλαίσιο έργου με προϋπολογισμό 311.500 ευρώ.

Όπως γνωστοποιήθηκε δε, μέσα στο τρέχον τριήμερο ξεκινά η μεταφορά από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών της, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας. Είναι η τρίτη κατά σειρά μετακίνηση υπηρεσιών της Π.Ε. από το Διοικητήριο της οδού Ψαρών, μετά τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών και τη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας.

Ικανοποίηση εξέφρασε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας από την εικόνα που πλέον παρουσιάζει το ανακαινισμένο κτήριο της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα, “από ένα δημόσιο κτήριο που βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, έχει μετατραπεί σε ένα χώρο πλήρως λειτουργικό και ευπρεπή, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που θα διευκολύνουν τη διαμονή και την εργασία των υπαλλήλων της Π.Ε. Μεσσηνίας για το διάστημα του περίπου ενάμιση χρόνου που εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν οι εργασίες ανακατασκευής και αναβάθμισης στο κτήριο του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας” σημείωσε, τονίζοντας ότι για την προσωρινή μεταστέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας δε θα υπάρξει δαπάνη για μισθώματα.

Όπως παρατήρησε ο Π. Νίκας, “ουσιαστικά η πίστωση για τα όποια ενοίκια θα έδινε η Περιφέρεια το πιο πάνω διάστημα κατευθύνθηκε για τη συντήρηση ενός δημόσιου κτηρίου που παρέμενε αναξιοποίητο και ασυντήρητο”.