Μια σπουδαία μουσική διάλεξη στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκη Κατσουλίδη»

Μια σπουδαία μουσική διάλεξη στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκη Κατσουλίδη»

Μια σπουδαία μουσική διάλεξη με θέμα «Spiritual, τραγούδια της σκλαβιάς και της ελευθερίας», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκη Κατσουλίδη», στη Μεσσήνη.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τραγούδια της σκλαβιάς και της ελευθερίας. Εκεί ο διακεκριμένος τενόρος, πιανίστας και διευθυντής Χορωδιών Αλέξανδρος Τσίχλης, ο οποίος έχει κάνει και τη σχετική έρευνα για την επιλογή των συγκεκριμένων μελωδιών απήγγειλε ποιήματα και συνόδευσε με το πιάνο τα μέλη του Φωνητικού Συνόλου Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη», Δημήτρης Δημητρόπουλος, χαιρέτισε την εκδήλωση, λέγοντας ότι ο Σύλλογος προγραμματίζει και άλλες ποιοτικές εκδηλώσεις στο χώρο του Μουσείου, για τους φίλους της τέχνης και της μουσικής.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη δράση των «Φίλων του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη» που οργανώνουν τέτοιες ποιοτικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τους δημότες της Μεσσήνης και τους επισκέπτες. Με χαρά δε, ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης με το Μεσσήνιο μαέστρο κ. Τσίχλη για τη δημιουργία Δημοτικής Παιδικής Χορωδίας, που θα προσφέρει μουσική παιδεία στα μικρά παιδιά.

Τέλος, αναφέρθηκε στην επικείμενη αναβάθμιση του κτηρίου (ενεργειακή, λειτουργική και δομική), για την οποία έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 1.050.000 ευρώ.