Νέα παράταση της ανάρτησης Πολεοδομικής Μελέτης Μ. Μαντίνειας

Νέα παράταση της ανάρτησης Πολεοδομικής Μελέτης Μ. Μαντίνειας

Από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε ότι λόγω αυξημένης προσέλευσης πολιτών η ανάρτηση της πολεοδομικής μελέτης περιοχής Μ. Μαντίνειας Δήμου Καλαμάτας (για την ενημέρωση των ιδιοκτητών και την υποβολή τυχόν ενστάσεων καθώς και δηλώσεων ιδιοκτησίας για την εν λόγω μελέτη) θα συνεχιστεί μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, στο γραφείο 221 κτήριο Β’ του Δημαρχείου Καλαμάτας.

Να αναφέρουμε ότι στην τελευταία ενημερωτική συνάντηση των πολιτών και παραγόντων του Δήμου Καλαμάτας, με επικεφαλής το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, ιδιοκτήτες ακινήτων υπογράμμισαν την αγωνία τους για την τύχη που επιφυλάσσει η πολεοδομική μελέτη για την περιουσία τους, όμως οι μελετητές δεν ήταν σε θέση να τους καθησυχάσουν, τονίζοντας ότι εξαιτίας του νομοθετικού πλαισίου δεν υπάρχουν περιθώρια ευνοϊκών τακτοποιήσεων, ιδιαίτερα για τα ακίνητα που είναι εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας, εντός της δασικής έκτασης στον Πύργο Παναγιώταρου, εντός των ορίων ρεμάτων και εντός των ορίων του οδικού δικτύου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο ώστε, στο πλαίσιο των νόμων, να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα.

Τέλος, επισήμανε ότι “είναι βέβαιο ότι μια Πολεοδομική Μελέτη δίνει αναπτυξιακές προοπτικές σε μια περιοχή όμως, αυτή η Μελέτη θα πρέπει συγχρόνως να λάβει υπόψη της τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή. Θα πρέπει, δηλαδή, να είναι σύμφωνη με τις δυνατότητες της κάθε περιοχής, με τις ανάγκες των κατοίκων ώστε να δημιουργηθούν τα μικρότερα δυνατά προβλήματα με τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές προοπτικές”.
Α.Π.