Νόμιμες ή παράνομες κατασκευές στην είσοδο Κυπαρισσίας;

Νόμιμες ή παράνομες κατασκευές στην είσοδο Κυπαρισσίας;

Ερώτηση Χάιδως Παναγιωτοπούλου, «εμείς το κάναμε, εμείς έχουμε την ευθύνη» η απάντηση Λεβεντάκη

«Δεν απαιτείται τίποτα» απάντησε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γεώργιος Λεβεντάκης, στην ερώτηση της Χάιδως Παναγιωτοπούλου για τις κατασκευές που έγιναν για παρκάκι στην είσοδο της Κυπαρισσίας, αν «υπάρχει η απαραίτητη μελέτη που προβλέπει το ΦΕΚ 5287 1/12/2020;».

«Λέτε ότι δεν απαιτείται τίποτα. Εγώ σας ενημερώνω, λοιπόν, ότι απαιτείται μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία, έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο και επειδή είναι υπέργεια κατασκευή, απαιτείται και σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής», τόνισε η κα Παναγιωτοπούλου.

Ο κ. Λεβεντάκης απάντησε: «Είναι όμορφη η κατασκευή; Αυτό έχει σημασία» και η κα Παναγιωτοπούλου αντέτεινε προς τον ίδιο και τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας: «Εσείς με ρωτήσατε εάν είναι όμορφο. Εγώ σας ρωτάω: Είναι ασφαλές εκεί που είναι;», με το δήμαρχο αμέσως να της απαντά: «Είναι, είναι».

Η κα Παναγιωτοπούλου στη συνέχεια ανέφερε: «Εφαρμόσατε ένα σχέδιο πόλης, έχω να πω, το οποίο ήταν με άλλα δεδομένα, πριν γίνει το τρίγωνο που γράφει “Κυπαρισσία”, επί της Δημοτικής Αρχής του κ. Σαμπαζιώτη, αν θυμάμαι καλά, πριν γίνουν τα σπίτια γύρω γύρω κ.τ.λ. Στην υφιστάμενη τώρα κατάσταση, ήρθατε και εφαρμόσατε ένα σχέδιο παλαιό, χωρίς τις προϋποθέσεις που προβλέπει το ΦΕΚ που μνημόνευσα πριν. Μας λέτε ότι αυτό το παρτέρι είναι ασφαλές και ότι είναι νόμιμο. Ακούγεται, κε δήμαρχε και κε αντιδήμαρχε Τεχνικής Υπηρεσίας, ότι εξυπηρετείτε ιδιωτικά συμφέροντα με αυτό το παρτέρι…», με τον κ. Βλάχο να της λέει: «Πολύ καφενείο πάτε».

Εκείνη συνέχισε λέγοντας: «Έτσι ακούγεται στην κοινωνία…» και συμπλήρωσε: «Μεταφέρω αυτό που άκουσα. Αυτό που βλέπουμε όλοι είναι ότι αυτή τη στιγμή όπως έχει γίνει το παρτέρι αυτό, είναι άκρως επικίνδυνο. Εγώ το λέω. Πάρτε προστατευτικά μέτρα, βάλτε κώνους, βάλτε προστατευτικά, οποιοσδήποτε έρχεται στην ευθεία από την οδό Καλαντζάκου να βγει από την πόλη κινδυνεύει».

Τότε ο κ. Λεβεντάκης σχολίασε: «Δεκατέσσερα μέτρα άνοιγμα έχει» και η κα Παναγιωτοπούλου είπε: «Κύριε δήμαρχε, πάρτε το αυτοκίνητό σας μετά το συμβούλιο και βγείτε στην ευθεία. Πέφτετε ευθεία επάνω».

Απαντώντας ο δήμαρχος Τριφυλίας της είπε: «Κυρία Παναγιωτοπούλου, εμείς το κάναμε, εμείς έχουμε την ευθύνη».

Του Ηλία Γιαννόπουλου