Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας προτείνει στους καταστηματάρχες να μην ανοίξουν αύριο Κυριακή

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας προτείνει στους καταστηματάρχες να μην ανοίξουν αύριο Κυριακή

Κατά του αυριανού κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ο οποίος με ανακοίνωσή του προτείνει στους καταστηματάρχες μέλη του, να μην ανοίξουν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Πάγιο αίτημα σύσσωμου του εμπορικού κόσμου, χρόνια τώρα ήταν η κατάργηση του αποτυχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων και κατ’ επέκταση των δυο θεσμοθετημένων, μέχρι πρότινος, Κυριακών τους. Επρόκειτο για ένα μέτρο που όχι μόνο δεν βοήθησε ποτέ τη λειτουργία της αγοράς, αλλά αντίθετα την διαστρέβλωνε, χωρίς ποτέ να επιφέρει το προσδοκόμενο αποτέλεσμα στα ταμεία των επιχειρήσεων.

Και ενώ πριν λίγο καιρό ψηφίστηκε η κατάργησή τους, εντελώς ξαφνικά και αναίτια την 2/11/22, κατατέθηκε από το υπουργείο ανάπτυξης με τροπολογία στη Βουλή, το προαιρετικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, προκαλώντας μεγάλη και αχρείαστη αναστάτωση στην αγορά.
Πρέπει να τονιστεί ότι εκτός των άλλων , η τροπολογία αυτή ανοίγει μία επικίνδυνη «κερκόπορτα» στο συμφωνημένο καθεστώς κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που πλέον, με καταργημένο το παρωχημένο θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας,καταδικάζει την αυθαίρετη ενέργεια του Υπουργείου να καταθέσει την απαράδεκτη αυτή τροπολογία – δώρο μόνο σε ορισμένες επιχειρήσεις και χώρους λιανικής- και την καλούμε να την αποσύρει άμεσα.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας με απόφασή του προτείνει στα εμπορικά καταστήματα – μέλη του ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022.

Εκ του Δ.Σ
Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας