Ο Ευκλής περπατά στην καρδιά του Χελμού

Ο Ευκλής περπατά στην καρδιά του Χελμού

Οι λάτρεις των ορεινών περιπλανήσεων του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών – Καλαμάτας «Ο Ευκλής» την προσεχή Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα εξορμήσουν στο νοτιοδυτικό Χελμό, για να περπατήσουν σε περιοχές με ελατοδάση και πλατανοδάση και να γνωρίσουν την ιστορική τοποθεσία του Μαγέρου ή «Γερμανογκρέμι» στα 1400 μ. υψόμετρο και το Πλανητέρο.

Στη δράση αυτή μπορούν να συμμετάσχουν και εκδρομείς για να απολαύσουν το χειμωνιάτικο Χελμό!

Η τοποθεσία Μαγέρου ή «Γερμανογκρέμι» ήταν στα χρονιά της Κατοχής κρησφύγετο ανταρτών και εκεί φημίζεται πως οι αντάρτες «γκρέμισαν» 77 Γερμανούς. Ως αντίποινα οι Γερμανοί κατόπιν έβαλαν φωτιά στα Καλάβρυτα. Οι δε δείκτες του ρολογιού στην εκκλησία των Καλαβρύτων είναι κολλημένοι στις 2:34 και το ημερολόγιο δείχνει 13 Δεκεμβρίου 1943.

Η διαδρομή των 9,8 χλμ. θα ξεκινήσει από την καρδιά του Χελμού, από την περιοχή Χαλίκι, θα πάνε σε δυο λάκκες (ανοίγματα) οροπεδίου στα 1400 μ. υψόμετρο. Εκεί θα έχουν απίστευτη θέα στην τρίτη υψηλότερη κορυφή του Χελμού, στον Προφήτη Ηλία, στα εντυπωσιακά Χτένια του Χελμού, ενώ θα δουν το Γαρδίκι, το Μαδερό, την Τριανταφυλλιά και την Ντουρντουβάνα!

Βαθμός δυσκολίας Α΄ (2/5), ενδείκνυται για αρχάριους πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων (απογευματινές ώρες) στα τηλέφωνα: 27210 90627 και 6974252234 (Ελένη Οικονομοπούλου).