Παρουσίαση σήμερα του βιβλίου του Τόνι Αγκαστινιώτη

Παρουσίαση σήμερα του βιβλίου του Τόνι Αγκαστινιώτη

Το βιβλίο του με τίτλο «Χρειάζονται χίλιες φωνές για να πουν μια ιστορία», μια συγκλονιστική βιωματική εμπειρία που θα αγγίξει βαθιά κάθε άνθρωπο, θα παρουσιάσει ο Τόνι Αγκαστινιώτης στο νέο χώρο του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Κουτσομητοπούλου 6), σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα.

Την εκδήλωση θα ανοίξει, με μια ολιγόλεπτη εισαγωγή, ο συγγραφέας/αρθρογράφος Σωτήρης Βλάχος, πολιτικός ακτιβιστής, ενώ ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ηλίας Μαραβάς, θα αναλύσει τα πολιτικά συμπεράσματα.

Της βιβλιοπαρουσίασης θα προηγηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ του κ. Αγκαστινιώτη, «Φωνή Αίματος – Αναζητώντας τη Σελτέν», το οποίο καταγράφει τα εγκλήματα σε βάρος αμάχων Τουρκοκυπρίων στη Μαράθα, το Σανδαλάρι, την Αλόα και την Τόχνη, στις 14 Αυγούστου του 1974, μέσα από μαρτυρίες των επιζώντων της σφαγής. Εγκλήματα που έμειναν καλά κρυμμένα κάτω από το χαλί της ιστορίας για 30 χρόνια, γιατί δεν εξυπηρετούσαν το επίσημο αφήγημα της Δεξιάς.

Κι αν το ντοκιμαντέρ θεωρήθηκε ένα γερό χαστούκι κατά του κυπριακού σωβινισμού, το βιβλίο αποτελεί μια δυνατή γροθιά στο στομάχι του, καθώς καταπιάνεται με τα γεγονότα του εγκλήματος, μέσα και από προσωπικές μαρτυρίες επιζώντων.