Πεντάλ στη ζωή από τους ποδηλάτες με προσθετικά μέλη του The Next Ride

Πεντάλ στη ζωή από τους ποδηλάτες με προσθετικά μέλη του The Next Ride

The Next Ride είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Ισραήλ που συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής παιδιών και ενηλίκων που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό, μεταξύ άλλων συγκεντρώνοντας χρήματα για να εξοπλιστούν με προσθετικά μέλη.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η διοργάνωση εξορμήσεων που δίνει την ευκαιρία σε αυτή την ειδική κατηγορία συνανθρώπων μας να απολαύσουν τον κόσμο, αποδεικνύοντας ότι η διαφορετικότητά τους δεν είναι περιοριστικός παράγοντας για την καθημερινότητά τους, δίνοντας ταυτόχρονα σπουδαία μαθήματα θέλησης και ζωής προς όλους.

Περίπου 30 ποδηλάτες με προσθετικά μέλη από το Ισραήλ, την Αμερική κ.α. επέλεξαν αυτό τον καιρό στη Μεσσηνία και με επίκεντρο την Costa Navarino, όπου διαμένουν, έχουν προγραμματίσει να διανύσουν συνολικά 200 χλμ. γνωρίζοντας τις ομορφιές της νοτιοδυτικής Μεσσηνίας, με ιδιαίτερη αγάπη για τη θέα από ψηλά. Η παρέα του The Next Ride έφτασε στην Αθήνα την περασμένη Δευτέρα, την επομένη εξόρμησε στη Μεθώνη, «μαγεμένη» από το κάστρο και τις παραθαλάσσιες διαδρομές, ενώ χθες έκανε μια μικρή στάση στην Κυπαρισσία, με διπλή επιλογή για τους συμμετέχοντες που συνέχισαν στον εθνικό δρόμο παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής ή με παράκαμψη πρώτα προς την ορεινή Τριφυλία (Δ.Ε. Τριπύλης).  

Η συνέχεια περιλαμβάνει κι άλλες ποδηλατοβόλτες, φθινοπωρινές διακοπές και φιλοξενία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου Νέστορος και στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις της Costa Navarino, έως την οριστική αναχώρηση από την Ελλάδα το πρωί της Κυριακής.