Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης σε σχολεία της Καλαμάτας

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης σε σχολεία της Καλαμάτας

Αυτοψία από το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο

Οι εργασίες συντήρησης των σχολικών υποδομών του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι παρεμβάσεις εξελίσσονται είτε μέσα από τη μεγάλη εργολαβία που αφορά στη συντήρηση των σχολείων είτε μέσω των συνεργείων αυτεπιστασίας του Δήμου, τα οποία σε μόνιμη βάση και σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών προβαίνουν σε διάφορες εργασίες στα κτήρια και τα προαύλια των σχολείων.

Χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη του Δήμου, καθώς και το διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας Αγάπιο Οικονομίδη, πραγματοποίησε αυτοψίες σε σχολεία όπου εξελίσσονται παρεμβάσεις, καθώς και σε σχολεία που είναι εντός του προγραμματισμού εργασιών για το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, έγινε επίσκεψη στο σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί το 1ο-2ο ΕΠΑΛ και το Εσπερινό Λύκειο, το Γυμνάσιο Παραλίας, το συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, το 4ο – 6ο Γυμνάσιο, καθώς και στα 7ο και 14ο Νηπιαγωγεία Καλαμάτας.

Τονίζεται, δε, ότι εργασίες εξελίσσονται κατά κύριο λόγο σε ώρες που τα σχολεία δε λειτουργούν, και τα Σαββατοκύριακα, ενώ ήδη έχει υπάρξει προετοιμασία για ένα δεύτερο μεγάλο κύκλο παρεμβάσεων, όπως τη θερινή περίοδο, κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οι εργασίες στα σχολεία του Δήμου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ελαιοχρωματισμούς, αποκατάσταση φθορών, αντικατάσταση εξοπλισμού, συντηρήσεις υποδομών, αναβάθμιση προαυλίων και γηπέδων, ράμπες και τουαλέτες ΑμεΑ, στέγαστρα κ.ά.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με το δελτίο, ότι ο Δήμος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των καθημερινών ζητημάτων που αφορούν στα σχολεία, χρηματοδοτώντας διαρκώς εργασίες από ίδιους πόρους, καθώς τα χρήματα που κεντρικά κατανέμονται στους Δήμους για τη σχολική στέγη είναι ελάχιστα και δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες των σχολείων του Δήμου.

Το τελευταίο θα μπορούσε να καταγραφεί και ως απάντηση στο Σύλλογο Γονέων, ο οποίος σε πρόσφατη ανακοίνωσή του σημείωνε ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στα σχολικά συγκροτήματα της Καλαμάτας.

Α.Π.