Τους νέους χώρους μεταστέγασης των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας θα επισκεφθεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων

Τους νέους χώρους μεταστέγασης των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας θα επισκεφθεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων

Τα προβλήματα που προέκυψαν με τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας απασχόλησαν την τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων της Π.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Μάλιστα, αποφασίσθηκε αύριο να γίνει επίσκεψη στους χώρους που έχουν μεταστεγασθεί οι υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθούν οι επικρατούσες συνθήκες.

Μεταστέγαση
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μεταστέγασης των υπηρεσιών, αποφασίστηκε αύριο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου να επισκεφθούν τα κτήρια όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, ώστε να γίνει καταγραφή των άμεσων προβλημάτων λειτουργίας. Επίσης, να ζητηθεί η άμεση αξιολόγηση από την Τεχνικό Ασφαλείας και το Γιατρό Εργασίας και η παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου χρειαστεί. Τέλος, να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς για τα αποτελέσματα της επίσκεψης.

Για την ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου, ανακοινώθηκε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Rex. Την μέρα αυτή στους εργαζομένους μέλη του συλλόγου χορηγείται μία ημέρα άδειας.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης θα γίνει βράβευση των επιτυχόντων, παιδιών υπαλλήλων, στις σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

Εκλογικά συνεργεία

Κατά τη συνέλευση τέθηκε και το θέμα των επικείμενων εκλογών (βουλευτικών και αυτοδιοικητικών) και προτάθηκε τα εκλογικά συνεργεία που θα συγκροτηθούν, πέραν των ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες για τη διενέργεια, να στελεχώνονται κατόπιν κληρώσεως ανάμεσα σε όλους τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας και να γίνεται εναλλαγή των υπαλλήλων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Στη συνέλευση έγινε ακόμα γνωστό ότι έχουν ζητηθεί προσφορές από ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε με μια ετήσια συνδρομή που θα καλυφθεί από τα χρήματα του συλλόγου να εξασφαλιστούν βασικές νομικές καλύψεις για όλους τους εργαζομένους.

Σε άλλο σημείο της συνέλευσης έγινε ενημέρωση ότι κοινοποιήθηκε στο σύλλογο καταγγελία υπαλλήλου προς τον προϊστάμενο Διεύθυνσης που υπηρετεί, σύμφωνα με την οποία ο υπάλληλος αντιμετώπισε κατηγορίες, ύβρεις και απειλές από εμπλεκόμενο σε διοικητική διαδικασία, όντας το μοναδικό μέλος σε διοικητικό όργανο. Ζητείται δε από τη διοίκηση να εφαρμόσει όσα ορίζει η νομοθεσία και απαιτούν τη στελέχωση των υπηρεσιών και τη θέσπιση διμελών τουλάχιστον οργάνων.

Τέλος, αποφασίσθηκε ότι η εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Καλαμάτας να γίνει στις 18/1/23.

Β.Β.