Βασίλης Σπηλιώτης «Θέλουμε όλα τα σωματεία να παίξουν ποδόσφαιρο»

Βασίλης Σπηλιώτης «Θέλουμε όλα τα σωματεία να παίξουν ποδόσφαιρο»

Συνέντευξη τύπου έδωσε χθες στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Σπηλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν το Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ενώ απάντησε σ` ερωτήσεις σχετικά με τα τοπικά πρωταθλήματα, το κύπελλο Μεσσηνίας, τα έργα στο Αθλητικό Κέντρο Ε.Π.Σ.Μ. στο Κορδία στο οποίο αυτή την περίοδο γίνονται έργα καθώς επίσης και στον καταρτισμό των ομίλων της Γ` εθνικής όπου συμμετέχει ο Α.Ο. Διαβολιτσίου.

Ο κ. Σπηλιώτης στο ξεκίνημα της τοποθέτησης του σημείωσε : «Κατ` αρχάς σας καλωσορίζω στα γραφεία της Ένωσης σε μια όχι και τόσο κατάλληλη ώρα  για να σας μιλήσω για ένα σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με το Μητρώο της Γ.Γ.Α. Πρέπει όλοι να μάθουν ότι το πρόβλημα σχετικά με την αθλητική αναγνώριση και την ένταξη των σωματείων στο Μητρώο δεν είναι σημερινό. Πρέπει να γυρίσουμε τρία χρόνια πίσω και να θυμηθούμε ότι ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Κοντονής είχε προχωρήσει σε ορισμό διαιτητών σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος. Τότε δεν είχε μιλήσει κανένας, επίσης πρέπει να σας τονίσω ότι ……. κοιμηθήκαμε με έναν όμιλο στη Super League 2 και ….. ξυπνήσαμε με δύο. Εμείς αποφασίσαμε την αναβολή της έναρξης των πρωταθλημάτων της Α` 1 και Β` Τοπικής έτσι ώστε όλα τα σωματεία να μπορέσουν να αποκτήσουν αθλητική αναγνώριση και να εγγραφούν στο Μητρώο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο τα σωματεία που είχαν αθλητική αναγνώριση ή είχαν εγγραφεί στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. ήταν πολύ λίγα, τώρα πλέον η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Μην ξεχνάτε ότι στις εκλογές της Ε.Π.Σ.Μ. συμμετείχαν μόλις 9 σωματεία. Έτσι η Μεσσηνία ήταν η αρχή ώστε να ξεκινήσουν να εντάσσονται στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. όλο και περισσότερα σωματεία πανελλαδικά, μάλιστα τον Φεβρουάριο ως νέο Δ.Σ. συγκροτήσαμε μια επιτροπή ένταξης των σωματείων στο Μητρώο, κάθε σωματείο θα μπορούσε ν` απευθύνεται στην εν λόγω επιτροπή για να συγκεντρώνει τα απαιτούμενα έγγραφα. Εμείς πάντα θέλουμε να βοηθούμε όλα τα σωματεία, βέβαια δεν μπορεί καμία Ένωση και καμία Ομοσπονδία να πάρει από το χέρι κάθε σωματείο για να ακολουθήσει την διαδικασία, για κάτι που διαφωνούμε διαμαρτυρόμαστε.

Φτάσαμε στις 30 Σεπτεμβρίου όπου σε μία κρίσιμη γενική συνέλευση της Ε.Π.Ο. αποφασίστηκε η αναστολή όλων των τοπικών  πρωταθλημάτων, όπως καταλαβαίνεται μετά από αυτό δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο στη Μεσσηνία. Στη συνέχεια υπήρχε μια τροπολογία στην εγκύκλιο και τα σωματεία είχαν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν αθλητική αναγνώριση ή να κάνουν την εγγραφή τους στο μητρώο. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Παναγιωτη Μπαλτάκο για την απόφαση που πήραν.

Τώρα ως αναφορά των εκκρεμοτήτων που έχουν ορισμένα σωματεία της Ένωσης μας σχετικά με την αίτηση τους για εγγραφή στο Μητρώο αυτό έχει να κάνει με έναν τετραψήφιο κωδικό, πιστεύουμε ότι την επόμενη εβδομάδα που θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα να καταφέρουν να εγγραφούν επιτυχώς. Επαναλαμβάνω ότι εμείς θέλουμε όλα τα σωματεία να παίξουν ποδόσφαιρο, να ζητήσω δε συγνώμη από τα σωματεία που ήταν ήδη έτοιμα και δεν έχουν ακόμα δώσει αγώνες για τα πρωταθλήματά τους. Ας λάβουμε υπόψιν όμως ότι η Super League 2 ξεκίνα αυτό το Σαββατοκύριακο ενώ της Γ` Εθνικής δεν έχει ακόμα αρχίσει.

Στις 29 Νοεμβρίου θα εκδικαστεί η προσφυγή που έχει κάνει κάποια Ένωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με το Μητρώο. Περιμένουμε να μάθουμε την απόφαση.

Σε σύνολο πέντε χιλιάδων και πλέον σωματείων στην Ελλάδα ένα σωματείο από την Μεσσηνία έκανε προσφυγή στη Γενική Γραμματεία. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την κ. Δραγώνα από το Τμήμα Αθλητισμού της Περιφέρειας για την άριστη συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα. Επίσης να σας τονίσω ότι έχουμε δικηγόρο που παρακολουθεί από πολύ κοντά το θέμα για τις αιτήσεις σχετικά με την αθλητική αναγνώριση ή την ένταξη στο Μητρώο. Πρέπει να σας γνωστοποιήσω ότι το σωματείο Α.Ο. Φυτειάς το οποίο έχει αθλητική αναγνώριση σ` επικοινωνία με στέλεχος της Γ.Γ.Α  του ανέφεραν ότι μπορεί ν` αγωνιστεί κανονικά, αυτό δεν ισχύει καθώς πρέπει να εγγραφεί στο Μητρώο. Με εγγραφή στο Μητρώο  κάθε σωματείο μπορεί να παίρνει από την περιφέρεια άδεια τέλεσης αγώνα.»

Σε ερώτηση σχετικά με τον προγραμματισμό για όλα τα τοπικά πρωταθλήματα αλλά και το κύπελλο Μεσσηνία ο πρόεδρός της Ε.Π.Σ.Μ. απάντησε: « Το πρωτάθλημα της Α` τοπικής κατηγορίας έχει φτάσει στην τρίτη αγωνιστική, ενώ σε εκείνα της Α1 και Β1 τοπικής έχει δοθεί μια εβδομάδα αναβολή για την έναρξη τους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας θα ολοκληρωθούν το Μάϊο, πολύ σύντομα θα γνωστοποιηθεί όλο το πρόγραμμα της Α` Τοπικής, ενώ θα διεξαχθούν πολλές αγωνιστικές – μια Τετάρτη κάθε μήνα. Επίσης το προσεχές διάστημα θα γνωστοποιηθεί η προκήρυξη των πρωταθλημάτων Κ13 και Κ15 οι αγώνες των οποίων θα διεξάγονται κάθε Σάββατο πρωί.

Σχετικά με το κύπελλο Μεσσηνίας στο οποίο εκκρεμεί ένας αγώνας για την Δ` φάση θα ληφθούν αποφάσεις την προσεχή εβδομάδα. Ενδέχεται να τροποποιηθεί η προκήρυξη και αντί για διπλούς αγώνες να διεξαχθούν μονοί στις επόμενες φάσεις».