Υποτροφίες για Καλαματιανούς σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ φέρνει η αδελφοποίηση με το Λόουελ

Υποτροφίες για Καλαματιανούς σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ φέρνει η αδελφοποίηση με το Λόουελ

Η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με το Λόουελ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ αποδίδει καρπούς.

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, πέραν των συζητήσεων που ήδη έχουν σημειώσει πρόοδο ως προς το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί από επιχειρηματίες του Λόουελ, θετικές είναι και οι εξελίξεις που αφορούν σε έναν ακόμα στόχο που είχε τεθεί στο πλαίσιο της αδελφοποίησης, στην ακαδημαϊκή σύνδεση των δύο περιοχών. 

Όπως έγινε γνωστό, την περασμένη Τρίτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Λόουελ, παρουσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων της πανεπιστημιακής και επιχειρηματικής κοινότητας και φορέων, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το ταξίδι της αποστολής του Λόουελ στην Καλαμάτα, καθώς και οι περαιτέρω προοπτικές συνεργασίας που έχουν δημιουργηθεί.

Στην ίδια εκδήλωση αναγνώστηκε και μήνυμα του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος αδελφοποίησης, ανακοινώθηκε η χορηγία υποτροφιών στα Πανεπιστήμια του Lowell και του Midlessex για φοιτητές από την Καλαμάτα. Πρόκειται για εκπαιδευτικά ιδρύματα εγνωσμένου κύρους. Λεπτομέρειες δε για τη χορηγία των υποτροφιών αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Επίσης, εντός του 2023 αναμένεται στην Καλαμάτα επιχειρηματική αποστολή από το Λόουελ, στο πλαίσιο της εκπεφρασμένης βούλησης για επενδύσεις στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.