Agrexpo: Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της και ενημέρωση Άγγελου Συρίγου

Agrexpo: Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις  της και ενημέρωση Άγγελου Συρίγου

Τις εγκαταστάσεις της Agrexpo στη Συνοικία Μπουρνιά επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, συνοδευόμενος από το βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη, τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας Αναστάσιο Σκοπετέα, την πρόεδρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας Πιπίνα Κουμάντου και τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας Γιώργο Φάββα.

Εκεί ο κ. Γκούμας τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα εργατών γης, για τα διαρθρωτικά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, καθώς και την ανάγκη της σύνδεσης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις επιχειρήσεις του νομού.

Επίσης, συζήτησαν για την ανάγκη ενδυνάμωσης σε ανθρώπινο δυναμικό της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ομαλά οι εξαγωγές των προϊόντων της Μεσσηνίας.

Τέλος, επισήμανε ότι κρίνεται απαραίτητη η μείωση της φορολογίας ως επιπλέον κίνητρο στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση τόσο στο χώρο των υπεράκτιων μεταφορών όσο και στα τελευταία αυξημένα κόστη που αφορούν στην ενέργεια και καθιστούν τα προϊόντα μη ανταγωνιστικά.