Ασπρόμαυρη γιορτή κυπέλλου και ποδοσφαίρου σήμερα στο Στάδιο Παραλίας

Ασπρόμαυρη γιορτή κυπέλλου και ποδοσφαίρου σήμερα στο Στάδιο Παραλίας

Καλαμάτα και ΠΑΟΚ συναντώνται σήμερα στις 3 μ.μ. σε ένα ιστορικό παιχνίδι για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και σε ένα Στάδιο Παραλίας που θα βαφτεί ασπρόμαυρο από τους οπαδούς και τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Ο ερχομός της ομάδας της Θεσσαλονίκης δίνει τον τόνο μιας ποδοσφαιρικής γιορτής και φέρνει την αύρα από την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, στην οποία ευελπιστεί να βρίσκεται η Καλαμάτα την επόμενη αγωνιστική περίοδο…

Στο απογευματινό παιχνίδι η τοπική μας ομάδα καλείται να ξεδιπλώσει στο μέγιστο την ποδοσφαιρική της ποιότητα και το αγωνιστικό της πάθος, ώστε να καταφέρει να γεφυρώσει τη διαφορά κατηγορίας και είναι βέβαιο ότι θα το κάνει στον αγωνιστικό χώρο διότι, διαθέτει και από τα δύο και αυτή είναι μια σπάνια (δυστυχώς) πρόκληση να βρεθεί απέναντι στον σπουδαίο ΠΑΟΚ, ζώντας λίγη από τη λάμψη της Super League 1.

Με ανομολόγητο το όνειρο το πρόκρισης (που άλλωστε θα κριθεί στον επαναληπτικό το Γενάρη) παίκτες και φίλαθλοι δεν έχουν παρά να ευχαριστηθούν το παιχνίδι…

Μεγάλος απών ο Πασάς
Μεγάλη (ατομική και συλλογική) ατυχία αποτελεί ο τραυματισμός του αρχισκόρερ της Καλαμάτας, Γιάννη Πασάς, ο οποίος θα χάσει το σημερινό ματς, ενώ και ο προπονητής, Νίκος Αναστόπουλος, είναι αναγκασμένος να δίνει οδηγίες μακριά από τον πάγκο του, καθώς έχει τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα στο προηγούμενο παιχνίδι.

Στην 22άδα της Καλαμάτας έχουν συμπεριληφθεί οι εξής ποδοσφαιριστές: Ταΐρης, Μέντες, Ασίγκμπα, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Καραγκούνης, Παπατόλιος, Μπενίτεζ, Ματέους Άλβες, Τριανταφυλλάκης, Κόκκορης, Μπόρχες, Γκότσης, Ρόβας, Αρναρλέλλης, Βασιλόγιαννης, Τάτος, Ασαμόα, Μοζέρ.

Βραβεύσεις πριν το παιχνίδι
Πριν τη σημερινή σέντρα, η ΠΑΕ Καλαμάτα θα επιτείνει το κλίμα της γιορτής βραβεύοντας την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την μεγάλη ιστορία της και προσφορά της στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και προσφέροντας τοπικά προϊόντα σε όλη την αποστολή.

Πολύ σημαντική θα είναι η βράβευση των βετεράνων Καλαματιανών ποδοσφαιριστών και νυν προπονητών, Αντώνη Μαυρέα και Βασίλη Γεωργόπουλο, οι οποίοι έχουν αφήσει το στίγμα τους και στις δύο ομάδες.

Β. Γεωργόπουλος: Φαβορί ο ΠΑΟΚ, αλλά η Καλαμάτα μπορεί να τον αντιμετωπίσει
Μιλώντας στο «Θ», περίπου ένα 24ωρο πριν από το μεγάλο παιχνίδι, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής στη γυναικεία και στις νεανικές (Παίδων, Νέων, Κ20) εθνικές ομάδες και με 225 αγώνες στην Α’ Εθνική Κατηγορίας στο ενεργητικό του ως ποδοσφαιριστής, Βασίλης Γεωργόπουλος, ανέφερε: «Αισθάνομαι αγάπη και για τις δύο ομάδες κι εκείνο που εύχομαι είναι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να το χαρεί ο κόσμος μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα.

Σίγουρα είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ, αλλά η Καλαμάτα πιστεύω θα κάνει ένα πολύ καλό ματς. Ξέρω πόσο καλούς ποδοσφαιριστές έχει και θα τον αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Θα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι».

Αντώνης Μαυρέας: «Ο αγώνας Κυπέλλου Καλαμάτας – ΠΑΟΚ είναι μια γιορτή για το ποδόσφαιρο»
Ο Αντώνης Μαυρέας, μαζί με τον Βασίλη Γεωργόπουλο, θα τιμηθούν από τη διοίκηση της Καλαμάτας για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο στο σημερινό ματς Κυπέλλου Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ.  Αμφότεροι έχουν αγωνιστεί τόσο στη «Μαύρη Θύελλα», όσο και στο «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ έχουν κάνει ξεχωριστή καριέρα τόσο ως ποδοσφαιριστές, όσο και ως προπονητές.

Ο Αντώνης Μαυρέας πήρε μετεγγραφή από την Καλαμάτα στον ΠΑΟΚ το 1988. Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο παρακολούθησε από κοντά και τις δύο ομάδες. Διετέλεσε παλιότερα μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα», ενώ από τις αρχές  του 2022 είναι αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων του ΠΑΟΚ.

Για το σημερινό ματς αλλά και για τη βράβευσή του από την Καλαμάτα, ο Αντώνης Μαυρέας μας ανέφερε: «Είναι ένα σπουδαίο ματς ανάμεσα στην Καλαμάτα, η οποία είναι μία παραδοσιακή δύναμη που αυτή την περίοδο αγωνίζεται στη Super League 2  και τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Είναι μια γιορτή για το ποδόσφαιρο. Ελπίζω  το ματς να προσφέρει ωραίο θέαμα. Εύχομαι και στις δύο ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι μεγάλη τιμή για μένα η βράβευσή μου από την Καλαμάτα».

Η αποστολή του ΠΑΟΚ
Θερμή ήταν η υποδοχή του ΠΑΟΚ στην Καλαμάτα, η αποστολή του οποίου έφτασε το βράδυ αεροπορικώς στην πόλη μας, ενώ στο γήπεδο αναμένεται να βρεθούν σήμερα στο πλευρό του εκατοντάδες φίλοι του.

Στην αποστολή που επέλεξε ο προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου συμμετέχουν οι εξής ποδοσφαιριστές: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Μπαλωμένος, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Κάργας, Κουλιεράκης, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες , Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας, Κουαλιάτα, Ρικάρντο, Μουργκ, Νάρεϊ, Ολιβέιρα, Τόμας. Για διάφορους λόγους αποκλείστηκαν οι Ινγκασον, Ελ Καντουρί, Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης και Τσαούσης.

Ένσταση η Επισκοπή με Απόλλωνα, όχι όμως η Καλαμάτα
«H ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει ότι δεν θα κάνει καμία ένσταση σε βάρος του Απόλλωνα Σμύρνης για το κύρος της αναμέτρησης με την Επισκοπή.

Έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ομάδα του Ρεθύμνου για να κάνει τις δικές της ενέργειες σε σχέση με την ένσταση», γνωστοποίησε χθες η διοίκηση της Μαύρης Θύελλας, αναφορικά με τον αγώνα της Δευτέρας για την 6η αγωνιστική της Super League 2. Η συνάντηση έληξε με 0-1 υπέρ των Αθηναίων, αλλά είναι πολύ πιθανό να χαθεί στα χαρτιά γι’ αυτούς, μαζί με -3 βαθμούς, καθώς η Επισκοπή έχει υποβάλλει ένσταση ζητώντας να κατοχυρωθεί υπέρ της εξαιτίας αντικανονικής συμμετοχής του Πατάπη, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 84’ χωρίς όμως το όνομά του να αναγράφεται στο φύλλο αγώνος.