Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος: Έχουν ελεγχθεί, συντηρηθεί και πιστοποιηθεί οι λέβητες στα σχολεία της Καλαμάτας

Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος: Έχουν ελεγχθεί, συντηρηθεί  και πιστοποιηθεί οι λέβητες στα σχολεία της Καλαμάτας

Απαντώντας χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου, με αφορμή το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο στις Σέρρες, για το αν έχει υπάρξει έλεγχος στους λέβητες των σχολείων, ο αρμόδιος για τη συντήρηση υποδομών αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, ανέφερε:

«Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι κι φέτος, όπως άλλωστε προβλέπεται, έχει υπάρξει έλεγχος, συντήρηση και έχει πιστοποιηθεί η λειτουργία στους λέβητες-καυστήρες των σχολείων του Δήμου Καλαμάτας. Επίσης, ο Δήμος έχει ενεργή εργολαβία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα τυχόν βλάβη που θα προκύψει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους».

Εν τω μεταξύ, χθες το απόγευμα κηδεύτηκε  ο 11χρονος μαθητής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο προχθές το μεσημέρι, από έκρηξη στο λεβητοστάσιο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί μια πόρτα και να τον χτυπήσει θανάσιμα.

Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Σέρρες ήταν κλειστά σε ένδειξη πένθους για το μικρό μαθητή που έχασε τόσο αναπάντεχα τη ζωή του, ενώ το 9ο Δημοτικό, όπου φοιτούσε και ο ίδιος, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας, αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες στη σχολική μονάδα και να καθαριστεί ο χώρος.

Χθες το πρωί ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια της έκρηξης του λεβητοστασίου, ώστε στη συνέχεια να εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ σε όλη την κοινωνία των Σερρών με αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα και ένα γαϊτανάκι ευθυνών, ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε την άμεση διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό.

Τα μηνύματα συμπαράστασης καταφτάνουν από παντού για την οικογένειά του, που εγκαταστάθηκε από την Αθήνα στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της μητέρας, πριν από μερικά χρόνια, σε αναζήτηση καλύτερης ποιότητας ζωής.