Δώδεκα συλλήψεις στη Μεσσηνία σε αστυνομική επιχείρηση

Δώδεκα συλλήψεις στη Μεσσηνία σε αστυνομική επιχείρηση

Μπήκε δύο φορές στο ίδιο σπίτι κλέβοντας χάλκινα και εργαλεία

Όχι μία, αλλά δύο φορές ένας 39χρονος επιχείρησε την Πέμπτη να κλέψει διάφορα αντικείμενα από σπίτι. Η σύλληψή του έγινε στα πλαίσια εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τόσο στη Μεσσηνία, όσο και στους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε όλη την περιφέρεια, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 912 άτομα, εκ των οποίων τα 694 ήταν Έλληνες και 218 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 660 οχήματα.

Προσήχθησαν 79 άτομα, από τα οποία 46 ήταν Έλληνες και 33 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 44 άτομα.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν συνολικά 200 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Έκλεβε τα χάλκινα
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • Ένας 39χρονος για κλοπή.  Ο συγκεκριμένος την Πέμπτη μπήκε σε αυλή σπιτιού στην Καλαμάτα και αφαίρεσε χάλκινα εξαρτήματα, αξίας 50 ευρώ. Έγινε όμως αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού και ειδοποίησε την Αστυνομία. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο συνέλαβαν τον 39χρονο και στην κατοχή του βρέθηκαν τα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια. Όπως προέκυψε στη συνέχεια, ο 39χρονος λίγες ώρες νωρίτερα είχε μπει και στην αποθήκη του σπιτιού, απ’ όπου είχε αφαιρέσει εργαλεία και χάλκινα εξαρτήματα, αξίας 2.450 ευρώ. Όλα τα  κλοπιμαία βρέθηκαν κοντά στο σπίτι, τα οποία είχε αποκρύψει ο 39χρονος, ώστε να τα πάρει αργότερα. Και αυτά παραδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια.
  • Ένας 25χρονος στην Καλαμάτα, διότι σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί βρήκαν να έχει στην κατοχή του ένα τσιγαριλίκι.
  • Οχτώ άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
  • Δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη