Ευκλής Καλαμάτας και ΕΟΣ Κλειτορίας περπάτησαν στον ελατοσκέπαστο Χελμό

Ευκλής Καλαμάτας και ΕΟΣ Κλειτορίας περπάτησαν στον ελατοσκέπαστο Χελμό

Μια ακόμη πανέμορφη και σίγουρα αξέχαστη εξόρμηση πραγματοποίησαν την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου από κοινού ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» με τον ΕΟΣ Κλειτορίας στο «Μονοπάτι του Μαγέρου» στον Χελμό.

Η Αγγελική, παλιό μέλος του «Ευκλή», περιγράφει σχετικά: «Κανένα βίντεο και καμία φωτογραφία δεν μπορεί να αποτυπώσει την ομορφιά από τον ελατοσκέπαστο Χελμό και ιδίως τώρα το φθινόπωρο. Το εντυπωσιακό Πλανητέρο που ξεκίνησε η απαιτητική διαδρομή μας, το ρέμα και τα πλατάνια με τα κίτρινο-κόκκινα φύλλα!

Και πόσο υπέροχοι συνοδοιπόροι ήταν οι φίλοι από τον ΕΟΣ Κλειτορίας, που προετοίμασαν το μονοπάτι και μας συνόδευσαν!

Για μένα ήταν από τις πιο όμορφες διαδρομές που έχει κάνει η Ομάδα μας τα τελευταία χρόνια!

Ευχάριστη συντροφιά είχαμε τα 14 παιδιά, φοιτητές στην πόλη μας, που ρουφούσαν την κάθε εικόνα και απολάμβαναν το κάθε βήμα τους!

Περπατήσαμε στην καρδιά του Χελμού, ανεβήκαμε μέχρι τις λάκκες, ενώ γνωρίσαμε την περιοχή “Γερμανογκρέμι”. Η τρίτη ψηλότερη κορυφή του Χελμού, ο Προφήτης Ηλίας, καθώς τραβερσάραμε στο βουνό μάς εντυπωσίασε με τον όγκο και την άγρια ομορφιά του!

Ανυπομονούμε για την επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση του «Ευκλή» στις 11 Δεκεμβρίου στα ιστορικά μονοπάτια της Ανδρίτσαινας».