Ενίσχυση 8.612 ωφελούμενων οικογενειών από το ΤΕΒΑ στην Περ. Πελοποννήσου

Ενίσχυση 8.612 ωφελούμενων οικογενειών από το ΤΕΒΑ στην Περ. Πελοποννήσου

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, η διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε συνολικά 8.612 ωφελούμενες οικογένειες στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, η διανομή των τροφίμων και των ειδών βασικής ανάγκης γίνεται από την Περιφέρεια και τις κατά τόπους Διευθύνσεις της Πρόνοιας, με συνδρομή των Δήμων.

Πρόσθεσε δε ότι η «Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει τις οικογένειες που έχουν ανάγκη και τους επόμενους μήνες, με νέες διανομές τροφίμων, καθώς και παροχή υπηρεσιών συνοδευτικών μέτρων, σε συνεργασία με τους Δήμους και όλους τους φορείς που μετέχουν στις κοινωνικές συμπράξεις».

Χιλιάδες ωφελούμενοι
Η Περιφέρεια, ως δικαιούχος επικεφαλής εταίρος των κοινωνικών συμπράξεων των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, αξιοποίησε πρόσθετους πόρους του ΤΕΒΑ, για να ανακουφίσει μέσω της διανομής τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής 1.478 οικογένειες στην Αργολίδα, 1.419 στη Λακωνία και 5.715 στη Μεσσηνία.

Η διανομή αφορούσε 20 προϊόντα τροφίμων και 10 είδη βασικής υλικής συνδρομής, συνολικής αξίας 693.668,45 ευρώ.

Σε δομές και ιδρύματα
Όσα προϊόντα της διανομής έμειναν για διάφορους λόγους αδιάθετα, προωθήθηκαν σε δομές και ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας στους νομούς ως εξής:

Μεσσηνίας: Στο δημοτικό συσσίτιο για απόρους του Δήμου Καλαμάτας το 30% των αδιάθετων νωπών προϊόντων. Στο «Αλεξανδράκειο Κληροδότημα – Πτωχοκομείο – Γηροκομείο» το 20% των αδιάθετων νωπών προϊόντων. Στην «Κιβωτό του Κόσμου» το 20% των αδιάθετων νωπών προϊόντων. Στο ίδρυμα Απόρων Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας» το 30% των αδιάθετων νωπών προϊόντων.

Αργολίδας: Στη δομή συσσιτίου του ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, νωπά προϊόντα από τους Δήμους Ναυπλίου και Επιδαύρου. Στη δομή συσσιτίου του Δήμου Άργους – Μυκηνών νωπά προϊόντα. Στη δομή συσσιτίου του νομικού προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ερμιονίδας νωπά προϊόντα.

Λακωνίας: Στο εκκλησιαστικό ίδρυμα κατ’ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία, της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.