Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στη ΒΙΠΕ Τρίπολης: Η Πελοπόννησος γίνεται φαρμακευτικός κόμβος όλης της Ευρώπης

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στη ΒΙΠΕ Τρίπολης: Η Πελοπόννησος γίνεται φαρμακευτικός κόμβος όλης της Ευρώπης

Την ευχάριστη έκπληξή του εξέφρασε χθες το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν φτάνοντας στο κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε τη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, όπου αυτή την περίοδο υλοποιούνται έργα για δύο μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας.  

Συνοδευόμενος από κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για το εν εξελίξει φαρμακευτικό συγκρότημα της DEMO από τον κ. Ντέμο. Στη συνομιλία του με τον κ. Ντέμο ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι πρόκειται για επένδυση πολύ μεγαλύτερη από ό,τι τη φανταζόταν, καθιστώντας πλέον την Πελοπόννησο ως κέντρο φαρμάκου για όλη την Ευρώπη.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μία εκ των τεσσάρων μονάδων της φαρμακοβιομηχανίας, με σκοπό να δρομολογηθούν σταδιακά οι διαδικασίες εξεύρεσης προσωπικού, κάτι το οποίο θα ενδυναμώσει σημαντικά την περιοχή.

Αναχωρώντας από το εργοτάξιο της DEMO, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της αρκαδικής ανακύκλωσης, παραμένοντας στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, όπου ενημερώθηκε για την κυκλική πορεία των χιλιάδων πλαστικών που καταφθάνουν στο χώρο καθημερινά.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνομιλίες με εκπροσώπους τοπικών επιχειρήσεων, για να του μεταφερθούν όλα τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους.

«Συντάξαμε αυτό το Αναπτυξιακό Σχέδιο για να μπορέσουμε ακριβώς να προσδιορίσουμε την ανάγκη ενός συνεκτικού σχεδίου σε Περιφερειακό επίπεδο, το οποίο να συνενώνει διάφορα χρηματοοικονομικά εργαλεία και να υπακούει σε μία ενιαία λογική», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης ανοίγοντας τον κύκλο συζήτησης με εκπροσώπους 18 επιχειρήσεων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου που απασχολούν συνολικά 8.375 εργαζομενους και έχουν επενδυτικό πλάνο 850 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα επόμενα χρόνια, όπως σημειώθηκε.

Της Χριστίνας Μανδρώνη