Ι. Λαμπρόπουλος: Δρομολογήθηκε η δημιουργία Πρότυπης Ναυτικής Ακαδημίας στην Μπούκα

Ι. Λαμπρόπουλος: Δρομολογήθηκε η δημιουργία Πρότυπης Ναυτικής Ακαδημίας στην Μπούκα

Σε 50 στρέμματα που έχει δωρίσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει, έπειτα από 40 και παραπάνω χρόνια αδράνειας, το μεγάλο έργο δημιουργίας Πρότυπης Ναυτικής Ακαδημίας στην Μπούκα της Μεσσήνης.

Το θέμα ανέδειξε πέρυσι τον Οκτώβριο με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του το «Θ», σημειώνοντας πως επί 4 δεκαετίες παραμένει ανεκμετάλλευτη προνομιακή παραλιακή έκταση 50 στρεμμάτων που έχει δωρίσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για να δημιουργηθεί Σχολή Εμπορικού Ναυτικού.

Χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ανακοίνωσε ότι έπειτα από συναντήσεις που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, δρομολογήθηκε η δημιουργία Πρότυπης Ναυτικής Ακαδημίας.

Υλοποίηση μ ΣΔΙΤ

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Λαμπρόπουλος κάνει λόγο για ένα έργο διεθνούς ακτινοβολίας και υψίστης σημασίας για την Εμπορική Ναυτιλία, καθώς και για την ανάπτυξη της Μεσσήνης και του νομού μας. «Μια μεγάλη απόφαση που θα αλλάξει την όψη και την πορεία της Μεσσήνης. Το έργο θα υλοποιηθεί με ΣΔΙΤ, ξεκινούν οι μελέτες και θα προβλέπεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που δε θα υπάρχουν σπουδαστές, οι χώροι της Ακαδημίας να διατίθενται για διακοπές στελεχών του Λιμενικού Σώματος με τις οικογένειές τους», αναφέρει ο  βουλευτής στην ανακοίνωσή του. 

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Ένωσης Εφοπλιστών ήταν η δημιουργία ενός μεγάλου εκπαιδευτικού campus για τη Ναυτιλία, όπου παράλληλα θα φοιτούν και ναυτικοί για να λαμβάνουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Βάσει της πρότασής τους, επιθυμία τους ήταν να κατασκευασθούν 12.000 τ.μ. κτηρίων (αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρα, κοιτώνες κ.ά.), πισίνα, γήπεδα, parking κ.ά. Το δε εκτιμώμενο κόστος υπολογιζόταν στα 12 εκατ. ευρώ.

Εξαγγελίες για τη Μεσσηνία

Τέλος, ο κ. Λαμπρόπουλος, μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη, εξέφρασε την ικανοποίησή του και παράλληλα την δικαίωσή του για τα εξής θέματα:

-Για το δρόμο Καλαμάτα-Μεθώνη, που σύντομα εισέρχεται στο στάδιο της υλοποίησης, όπως από τον Αύγουστο του 2019 είχε ανακοινώσει έπειτα από συνάντησή που είχε με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή

-Για το Μιναγιώτικο Φράγμα, που σύντομα δημοπρατείται, καθώς και τα δίκτυα του Φιλιατρινού

-Για το δρόμο Τσακώνα – Καλό Νερό – Πύργος, όπου ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι «απόλυτη προτεραιότητα είναι να τρέξουν οι μελέτες και να εξευρεθεί η χρηματοδότηση»

-Για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας, όπου βρίσκονται στο τέλος οι διαδικασίες για την παραχώρηση και την αναβάθμισή του.

Της Βίκυς Βετουλάκη