Κ.Ε. «Φάρις»: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τις Καλλιτεχνικές Σχολές της

Κ.Ε. «Φάρις»: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τις Καλλιτεχνικές Σχολές της

Επιστρέφουν για μια ακόμη χρονιά οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τις Καλλιτεχνικές Σχολές της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις», εν όψει των Χριστουγέννων.

Η αυλαία ανοίγει μεθαύριο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, από το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της χριστουγεννιάτικης έκθεσης «Χρώματα Πολλά» των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου της «Φάρις».

Στη συνέχεια, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 8.00 μ.μ., από τον ίδιο χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, τη σκυτάλη παίρνει η Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας, παρουσιάζοντας τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των σπουδαστών της ηλικίας από 4 έως 18 ετών.

Ακολούθως, το βράδυ της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου στις 8.00 μ.μ., επίσης από το χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία μουσικών συνόλων από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Όπως εξήγησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, σκοπός της συγκεκριμένης μουσικής βραδιάς είναι να παρουσιαστεί επί σκηνής η καλλιτεχνική δουλειά των σπουδαστών του Ωδείου, αλλά και να συγκεντρωθούν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και οτιδήποτε άλλο κρίνει καλό να προσφέρει ο καθένας προς ενίσχυση των ατόμων που βρίσκονται σε ανάγκη, μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Παράλληλα, το Δημοτικό Ωδείο της πόλης θα πραγματοποιήσει μία ακόμα συναυλία στο Μέγαρο Χορού, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 8.00 μ.μ., όπου θα συμμετέχουν τόσο η Ορχήστρα Μπαρόκ όσο και η Παιδική και Νεανική Χορωδία, σε μια πρωτότυπη μουσική βραδιά με τίτλο «Χριστούγεννα στο Μέγαρο».

Μιλώντας για το έργο του Εικαστικού Εργαστηρίου, ο κ. Παναγιώτης Λαμπρινίδης σημείωσε ότι η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται ως άκρως επιτυχημένη, καθώς υπάρχει σημαντική αύξηση στους μαθητές, ενώ το εργαστήρι καταγράφει αξιοσημείωτες επιτυχίες αναφορικά με τους σπουδαστές που προετοίμασε την περσινή χρονιά προκειμένου να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Από την πλευρά της, η κα Θώμη Σταμούλη, καλλιτεχνική διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας, σημείωσε ότι στη χριστουγεννιάτικη παράσταση της ερχόμενης Κυριακής πρόκειται να παρουσιαστεί και το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Σχολής με το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Έπειτα από τη σύμπραξη των δύο, προέκυψε μια εμπνευσμένη χορογραφία, με την επιμέλεια της Πηνελόπης Μωρούτ και τη συμμετοχή δεκάδων μικρών και μεγαλύτερων χορευτών της περιοχής.  

*Διευκρινίζεται ότι η έκθεση «Χρώματα Πολλά» του Εικαστικού Εργαστηρίου θα λειτουργήσει από 17/12/2022 έως και 3/1/2022, κατά τις ώρες 10:00-14:00 τις καθημερινές (εκτός αργιών).

Της Χριστίνας Μανδρώνη