Καλαμάτα: «Διαζύγιο» με Κόκκορη, Ασαμόα, Καρούτη

Καλαμάτα: «Διαζύγιο» με Κόκκορη, Ασαμόα, Καρούτη

Στις προπονήσεις επέστρεψαν χθες οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας, μετά από ολιγοήμερες διακοπές για τα Χριστούγεννα.

Το 2022 είχε δυστυχώς κλείσει αγωνιστικά την περασμένη Πέμπτη με τον χειρότερο τρόπο, καθώς η τοπική μας ομάδα ηττήθηκε στο Στάδιο της Παραλίας από την Ηλιούπολη, με αποτέλεσμα να κοιτάζει την κορυφή της Super League 2 και την πρωτοπόρο Κηφισιά από την απόσταση των 8 βαθμών.

Έτσι, το μόνο που έχουν όλοι στο μυαλό τους στο «μελανόλευκο στρατόπεδο» είναι νίκη μέσα στην έδρα του Αιγάλεω την επόμενη Τετάρτη 4/1, στον πρώτο αγώνα για το 2023.

Ο Γενάρης περιλαμβάνει ακόμη το Σάββατο 7 την εντός έδρας αναμέτρηση με τον ουραγό ΠΑΟ Ρουφ, μεσολαβεί την Τρίτη 10 του μήνα η ρεβάνς για το Κύπελλο Ελλάδος μέσα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, έπεται η πολύ δύσκολη «μάχη» μέσα στο «Ελ Πάσο» με την Καλλιθέα τη Δευτέρα 16/1 και ο πρώτος μήνας του χρόνου θα κλείσει με τις αναμετρήσεις με την Προοδευτική (εντός 21/1) και στην Κρήτη με την Ιεράπετρα (29/1). Η αναμέτρηση με την πρωτοπόρο Κηφισιά θα ακολουθήσει αμέσως μετά, καθώς είναι προγραμματισμένη για τις 5 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα.

Η τρέχουσα περίοδος βέβαια είναι και μετεγγραφική (επισήμως ανοίγει στις 2/1 και έως 31/1/2023) και ο χάρτης των ισορροπιών της κατηγορίας αναμένεται να διαφοροποιηθεί μέσα από τις κινήσεις ενίσχυσης των ομάδων. Για την Καλαμάτα σε πρώτη προτεραιότητα είναι η απόκτηση ενός εξτρέμ και εν συνεχεία ενός κεντρικού. Εσωτερική μετεγγραφή αποτελεί ο Μαρκόφσκι, ο οποίος επανέρχεται μετά το σοβαρό τραυματισμό του, ενώ ο αρχισκόρερ της ομάδας, ο Γιάννης Πασάς θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση με την Καλλιθέα (έχει υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο και θα λείψει συνολικά έναν περίπου μήνα).

Από την άλλη, άρχισαν οι αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που έχουν μικρό ή και καθόλου χρόνο συμμετοχής έως τώρα και θεωρείται ότι δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν τη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας της Καλαμάτας για να καλύψει το χαμένο έδαφος προς την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Θοδωρής Καρούτης ήταν ιδιαίτερα άτυχος, καθώς ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια από αλλεπάλληλους τραυματισμούς και προς τιμήν της η ΠΑΕ είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του, πλέον όμως ήρθε η ώρα του «διαζυγίου».

Επίσης, σήμερα αναμένεται να λύσει το συμβόλαιό του ο νεαρός επιθετικός Αριστείδης Κόκκορης, ενώ αποχώρησε και ο 20χρονος φορ Μαλίς Ασαμόα. Σύντομα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις, στις οποίες αναμένεται να περιλαμβάνονται και 1-2 αποχωρήσεις ακόμη.