Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: Το ντοκιμαντέρ της Δευτέρας 19/12

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: Το ντοκιμαντέρ της Δευτέρας 19/12

«Το Κάλεσμα του Κονγκό», το τελευταίο ντοκιμαντέρ της Δευτέρας της χρονιάς, θα προβληθεί τη Δευτέρα 19/12, στις 8.30 το βράδυ, στο νέο χώρο προβολών του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Κουτσομητοπούλου 6).

Η ταινία τού Στέφαν Χίλπερτ σκιαγραφεί τα πορτρέτα τριών Ευρωπαίων που εργάζονται στην αναπτυξιακή βοήθεια στο ανατολικό Κονγκό. Ο Ραούλ, ένας Γαλλοϊσπανός οικονομολόγος που διεξάγει έρευνα πάνω σε αντάρτικες ομάδες, συνειδητοποιεί ότι με τα κεφάλαια των πρότζεκτ του βάζει σε πειρασμό τους Κονγκολέζους συναδέλφους του. Ο Πήτερ από τη Γερμανία, μετά 30 χρόνια στην Αφρική, πλησιάζει την ηλικία της συνταξιοδότησης και δίνει μάχη για να καταφέρει να μείνει στο Κονγκό. Τέλος, η σχέση της Αν-Λωρέ από το Βέλγιο δοκιμάζεται όταν ο Κονγκολέζος σύντροφός της, μετά την παραμονή του στη φυλακή, γίνεται γνωστός επικριτής του καθεστώτος.

Μια προσωπική και βαθιά ανάλυση πάνω στην έννοια της συνύπαρξης και της συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής και μαζί μια ερώτηση: πόσο χρήσιμη τελικά είναι η βοήθεια της Δύσης;

Η ταινία, μέρος του προγράμματος του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, έχει διάρκεια 90′ και θα προβληθεί στην πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Γενική είσοδος: 2 ευρώ.