«Νέα Πελοπόννησος»: «Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές απαιτούν συσπείρωση των υγιών δυνάμεων»

«Νέα Πελοπόννησος»: «Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές απαιτούν συσπείρωση των υγιών δυνάμεων»

Στο διακύβευμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών -περιφερειακών εκλογών αναφέρεται με ανακοίνωσή της η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος», χαιρετίζοντας παράλληλα τη συστράτευση της περιφερειακής συμβούλου Μαργαρίτας Σπυριδάκου από τη Λακωνία.

Αναλυτικά σημειώνεται: «Σε αυτή τη δύσκολη και ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο που βιώνει η χώρα μας, ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα της Αιρετής Περιφέρειας, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης και τη δημιουργία νέων ευκαιριών και νέων προοπτικών ενδυνάμωσης των τοπικών οικονομιών.

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές-περιφερειακές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023, απαιτούν περισσότερο από ποτέ συσπείρωση των υγιών δυνάμεων, υπερβάσεις και συνενώσεις, θέτοντας στο επίκεντρο την εξεύρεση συγκεκριμένων λύσεων για τα προβλήματα των συμπολιτών μας.

Ο Άδολος Ακομμάτιστος Πατριωτισμός ήταν και παραμένει η βασική πολιτική αρχή της “Νέας Πελοποννήσου”. Ο αγώνας θα είναι σκληρός και δύσκολος, με δεδομένο ότι από τη σημερινή κυβέρνηση η Αυτοδιοίκηση δέχτηκε επίθεση, απαξιώνοντας τα συλλογικά της όργανα και υποτιμώντας τα πολιτικά πρόσωπα που την υπηρετούν.

Η Πελοπόννησος πλήρωσε ακριβά την επιλογή της απόλυτης κομματικοποίησης, γεγονός το οποίο οδήγησε σε μία Περιφερειακή Αρχή από την οποία έλειπε εντελώς η διεκδίκηση, η αγωνιστικότητα, το όραμα, το πρόγραμμα και ο στόχος.

Ο κ. Νίκας οδήγησε την Πελοπόννησο στην παρακμή και στην οπισθοδρόμηση και σίγουρα οι ευθύνες ανήκουν και σε όλους όσοι τον επέλεξαν, αφού ως μοναδικό σκοπό είχαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχει έναν περιφερειάρχη ο οποίος θα ήταν “υπό τον απόλυτο έλεγχό τους”.

Ελέω της… κυβερνησιμότητας, το σύνολο σχεδόν των σημαντικών αποφάσεων ελήφθησαν με το νόμο του κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες κρίθηκε αντισυνταγματικός και ως νόμος που δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Αναμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης προκειμένου να διαπιστώσουμε αν σέβεται ή όχι τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όπως πολύ συχνά δηλώνει.

Το δίλημμα των εκλογών του 2023 είναι πλέον ξεκάθαρο. Οι πολίτες της Πελοποννήσου θα πρέπει να επιλέξουν αν θέλουν να συνεχίσει η πολιτική του κομματισμού της Αυτοδιοίκησης, όπου η κάθε Περιφερειακή Αρχή θα λειτουργεί ως το “μακρύ χέρι” της εκάστοτε κυβέρνησης που την έχει επιλέξει, ή εάν θέλουν την ανατροπή και την αλλαγή αυτής της πολιτικής κατάστασης, που θα οδηγήσει σε μία ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

Η συστράτευση της περιφερειακής συμβούλου Μαργαρίτας Σπυριδάκου από τη Λακωνία αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης της “Νέας Πελοποννήσου”.

Η Μαργαρίτα Σπυριδάκου με τη δική της προσωπική πολιτική διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει πως θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τα προβλήματα των Λακώνων συμπολιτών της. Αγωνίζεται για τις αρχές και τις αξίες της, δε συμβιβάζεται και λαμβάνει τολμηρές πολιτικές αποφάσεις, ακόμα και αν αυτές της στερούν έμμισθα αξιώματα.

Η “Νέα Πελοπόννησος” ανανεώνεται, ενισχύεται και δυναμώνει. Μαζί με τους πολίτες θα καταφέρουμε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο της καταστροφικής Διοίκησης του κ. Νίκα και να ξαναδημιουργήσουμε συνθήκες ελπίδας και προοπτικής».