Οι Μεσσήνιοι φέτος ταξιδεύουν σε Ευρώπη ή εξωτικές χώρες

Οι Μεσσήνιοι φέτος ταξιδεύουν σε Ευρώπη ή εξωτικές χώρες

Τα «σπασμένα» των ετών της πανδημίας φαίνεται ότι προσπαθεί να κερδίσει ο κόσμος, καθώς αυτές τις γιορτές έχει διάθεση να ταξιδέψει και το κάνει!

Δύο ταξιδιωτικά πρακτορεία της Καλαμάτας αναφέρουν ότι η ζήτηση, αλλά και οι κρατήσεις, είναι εφάμιλλες του 2019, ή και λίγο παραπάνω, ενώ από ένα τρίτο γραφείο σημειώνεται ότι ακόμα είναι συγκρατημένες οι προθέσεις του κόσμου.

Οι κλασικοί εορταστικοί προορισμοί στην Ευρώπη βρίσκονται στις αρχικές προτιμήσεις των Μεσσηνίων, ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι πάρα πολλοί είναι κι αυτοί που επιλέγουν έναν εξωτικό προορισμό, όπως Σεϋχέλλες ή Κένυα, ή οργανώνουν το δικό τους μεμονωμένο ταξίδι.

Αυξημένο ενδιαφέρον
Αυξημένο σημαντικά είναι φέτος το ενδιαφέρον των Μεσσηνίων για ταξίδια κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως σημείωσε ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Τριγκιλίδας από το γραφείο Trigilidas Travel & Holidays.

Η ζήτηση, όπως μας περιέγραψε, είναι αρκετή και ο κόσμος ενδιαφέρεται για ταξίδια και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα οι Μεσσήνιοι επιλέγουν προορισμούς όπως η Θεσσαλία, η Ήπειρος και η Θεσσαλονίκη, ενώ για το εξωτερικό κυριαρχούν οι κλασικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί, Παρίσι, Βιέννη, Πράγα, Λονδίνο κ.ά.

«Ήδη οι κρατήσεις είναι σημαντικές και κάποιοι ταξιδεύουν ήδη. Πολλοί αφήνουν να κλείσουν ένα ταξίδι αργότερα, αλλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες δε θα υπάρχει διαθεσιμότητα, ούτε και στους συνεργάτες μας, οι οποίοι συμπληρώνουν κι αυτοί σιγά σιγά. Όποιος θέλει, λοιπόν, πρέπει να νοιασθεί έγκαιρα», τόνισε ο κ. Τριγκιλίδας.

Σε σύγκριση με το 2019, ο κ. Τριγκιλίδας είπε ότι η φετινή κίνηση είναι εφάμιλλη, αφού ο κόσμος έχεις να ταξιδέψει τουλάχιστον δύο χρόνια.

Οι τιμές, τέλος, είναι λίγο αυξημένες λόγω του ενεργειακού κόστους.

Συγκρατημένος διαπιστώνει ότι είναι ακόμα ο κόσμος ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Κατσίρης από το Katsiris Travel, ενώ έχουν προγραμματισθεί εκδρομές που θα γίνουν από το πρακτορείο του.

Βέβαια, όπως είπε, ο κόσμος της Μεσσηνίας είναι ακόμα αφοσιωμένος στην ελαιοσυγκομιδή, ενώ όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για τις γιορτές, το έχουν ήδη κανονίσει. Μέχρι δε τις 10 του μήνα θα προγραμματίσουν την εκδρομή τους κι αυτοί που θέλουν να επισκεφθούν κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας.

Εξωτικές επιλογές
Όχι μόνο έχουν ξεκινήσει οι κρατήσεις για τις γιορτινές ημέρες, αλλά κάποιοι ήδη κάνουν ταξίδια, όπως μας τόνισε ο κ. Δημήτρης Μανιάτης από το ομώνυμο ταξιδιωτικό γραφείο. «Ως γραφείο η κίνησή μας είναι πάρα πολύ καλή. Υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από τον κόσμο. Τα δύο χρόνια που πέρασαν ήταν πολύ δεσμευτικά για τον κόσμο, έμειναν και κάποιες αποταμιεύσεις και ένα ταξίδι είναι επένδυση για πολλούς ανθρώπους. Είναι γνώσεις, είναι ψυχολογία, είναι εμπειρίες. Προσφέρει πολλά. Και πολλοί δίνουν προτεραιότητα σε ένα ταξίδι», σχολίασε.

Ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι οι επιλογές των Μεσσηνίων για τις γιορτές αφορούν στο εξωτερικό, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις κοστίζει και λιγότερο από το εσωτερικό, ενώ ενδείκνυται για την «αλλαγή περιβάλλοντος» που επιζητούν οι περισσότεροι.

Οι προορισμοί της κλασικής Ευρώπης είναι πάντοτε στις πρώτες προτιμήσεις, ενώ πλέον επιλέγουν και πολλά εξωτικά ταξίδια. «Οι εξωτικοί προορισμοί, όπως Σεϋχέλλες, Μπαλί, Μαλβίδες, Κένυα, δουλεύουν περισσότερο από άλλες χρονιές. Φυσικά και Λονδίνο, Παρίσι και άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί, ανάλογα με τη δυνατότητα και τις ημέρες που έχει στη διάθεσή του ο καθένας», συμπλήρωσε.

Επίσης, από το γραφείο του κ. Μανιάτη, ο οποίος δουλεύει ηλεκτρονικά και με άλλες περιοχές της Ελλάδας, ζητείται η οργάνωση αρκετών μεμονωμένων ταξιδιών.

Όσο για τη φετινή περίοδο, ο ίδιος τη θεωρεί καλύτερη από το 2019, ενώ οι τιμές μέχρι στιγμής δεν έχουν μεγάλη διαφορά και, κυρίως, σχετίζονται με τις επιλογές σε κατάλυμα.

Επίσης, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου τα πακέτα είναι πολύ οικονομικότερα.

«Υπάρχουν πολλές επιλογές, αρκεί να μιλήσουν μαζί μας. Γιατί μπορεί να νομίζουν, αλλά από το ίντερνετ δεν μπορεί να τα βρουν όλα. Εμείς θα τον βοηθήσουμε, θα τον συμβουλεύσουμε πού ενδείκνυται να πάει και θα επιλέξει σωστά», κατέληξε ο κ. Μανιάτης.

Της Βίκυς Βετουλάκη