Οικονομική Επιτροπή Δήμου Καλαμάτας: Απούσα διαμαρτυρόμενη η αντιπολίτευση, με τα θέματα να περνούν «αέρας»

Οικονομική Επιτροπή Δήμου Καλαμάτας: Απούσα διαμαρτυρόμενη η αντιπολίτευση,  με τα θέματα να περνούν «αέρας»

Μια ακόμα παράταση για την ανάπλαση της Πλαστήρα

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας συνεδρίασε χθες το μεσημέρι και ενώ τα θέματα προς συζήτηση και ψήφιση ήταν πολλά, αυτή ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, αφού πέρασαν ομόφωνα. Στα περισσότερα, δε, ήταν αρκετή η ανάγνωση του τίτλου και έπειτα η λέξη «ομόφωνα».

Ο λόγος που τα θέματα πέρασαν έτσι ήταν η απουσία των μελών της επιτροπής που ανήκουν στην αντιπολίτευση, με τον Βασίλη Κανάκη να εξηγεί αυτή τη στάση.

Ειδικότερα, μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Βασίλη Κοσμόπουλου ζήτησε τα θέματα να μεταφερθούν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, διαφορετικά θα αποχωρούσε για τρίτη φορά. Κι αυτό, γιατί η παράταξή του θεωρεί ότι έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Θεοδωρικάκου δεν πρέπει τα θέματα «να περνούν» από την Οικονομική Επιτροπή, αλλά από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι το επιχείρημα της μη καθαρογραφής της απόφασης του ΣτΕ η Δημοτική Αρχή δεν το χρησιμοποίησε σε άλλη απόφαση που αφορούσε στην ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Τότε, όπως είπε, η Δημοτική Αρχή έσπευσε να βγάλει ανακοινώσεις, ενώ τώρα ισχυρίζεται ότι πρέπει αυτή η απόφαση να καθαρογραφεί.

Κατά τη γνώμη του, μια σοβαρή Δημοτική Αρχή και μια σοβαρή αντιπολίτευση πρέπει να έχουν μια συγκεκριμένη στάση απέναντι στα ζητήματα και όχι να επιλέγουν κατά το δοκούν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Σαράντος Μαρινάκης, απάντησε ότι δεν έχει δοθεί νέα οδηγία από το υπουργείο Εσωτερικών για τον τρόπο λειτουργίας των Συλλογικών Οργάνων του Δήμου. Άρα θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ορίζει η νομοθεσία, αφού οι Δήμοι πρέπει να διοικηθούν και να προωθηθούν τα θέματά τους.

Όσο για τη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην απόφαση της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι και η παράταξη του κ. Κοσμόπουλου κάνει ακριβώς το ίδιο με την επιλογή της να αποχωρεί.

Ο κ. Κανάκης αποχώρησε από τη συνεδρίαση, που ξεκίνησε με θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, με ένα από αυτά να αφορά σε παράταση των εργασιών στην οδό Πλαστήρα μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο με τα δεδομένα που υπήρχαν, όλα πέρασαν ομόφωνα.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση