Π. Νίκας: «Η φοίτηση των Ρομά πρέπει να συνδέεται με τα επιδόματα των οικογενειών τους»

Π. Νίκας: «Η φοίτηση των Ρομά πρέπει να συνδέεται με τα επιδόματα των οικογενειών τους»

Το Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας την Πέμπτη, εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Εκεί ευχήθηκε στο διδακτικό προσωπικό και τους μικρούς μαθητές, σημαντικός αριθμός των οποίων είναι Ρομά, ενώ έδωσε δώρα.

«Ειλικρινά χάρηκα για το γεγονός ότι συναντήθηκα με παιδιά φροντισμένα, ευγενικά και εξαιρετικά καλή διάθεση» δήλωσε, σημειώνοντας ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν «να τονιστεί η ανάγκη πως όλα τα παιδιά Ρομά θα πρέπει να πηγαίνουν και να ολοκληρώνουν το σχολείο, καθώς η εκπαίδευση αποτελεί το μόνο τρόπο για την ασφαλή ένταξη των Ρομά στην κοινωνία».

Πρόσθεσε δε ότι «θα πρέπει ιδιαίτερα να παρακολουθείται η συνέπεια της φοίτησης των παιδιών, η οποία να είναι συνδεδεμένη με τα επιδόματα που λαμβάνουν οι οικογένειές τους».

Και κατέληξε επισημαίνοντας: «Από την πλευρά μου θα συνεχίσω να προσπαθώ και να αγωνίζομαι για την καλύτερη δυνατή ένταξη των Ρομά στην κοινωνία. Έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε, καθώς και σχετικά προγράμματα υπάρχουν, αλλά και πιστώσεις διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το σκοπό αυτό».